2010-07-08 17:10:54• hírek • Szatmár.ro

Kevesen mentek át

Az óvások elbírálását követően csupán két százalékkal nőt Szatmár megyében az érettségin a sikerességi arány.

Vasárnap délelőtt függesztették ki a megye érettségi központjaiban az idei első vizsgaszesszió eredményeit. Sokan nem örülhettek azonban, mivel 1023-an - a 3513 érettségizőből - nem  sikerült átmenő jegyet kapniuk valamelyik tantárgyból, illetve a 6-os átlagot elérniük.

A diákok közül 758-an nyújtottak be óvást vasárnap, az ő dolgozataikat pedig újrajavították az elmúlt napokban. A sikerességi arány azonban mindössze két százalékkal nőtt az elbírálásokat követően: 69,62 százalékos átmeneti arányról 71,98 százalékra nőtt a sikeresség. Pénteken iratkozhatnak ugyanakkor pótérettségire, akiknek nem sikerült valamelyik vizsgája, illetve nem érték el az átmenő, hatos átlagot.

A pótérettségi szóbeli román kompetenciavizsgáját augusztus 23-24. között rendezik meg, anyanyelvből és idegen nyelvből 24-25. között mérik fel a végzősöket, a digitális kompetenciákat felmérő vizsgára pedig augusztus 26-27. között kerül sor.
Az első írásbeli vizsgát, román nyelv- és irodalomból augusztus 30-án rendezik meg, 31-én pedig anyanyelvből írnak a diákok. Szeptember elsején a szaknak megfelelő kötele4ző tantárgyból - történelemből vagy matematikából - írnak a végzősök, szeptember harmadikán pedig a szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgáznak.

A pótérettségi eredményeit szeptember 5-én, legkésőbb délután négy óráig függesztik ki a vizsgaközpontokban, este nyolcig pedig óvást nyújthatnak be a jegyükkel elégedetlen vizsgázók. Az óvások szeptember 7-8. között bírálják el, a végső eredményeket pedig szeptember 9-én teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: