2006-02-20 09:31:24• hírek • Szatmár.ro

Laptopot az egyetemistáknak!

Érdekes felvetéssel állt elő tegnap Almássy Kornél fiatal politikus.

 

Laptopot minden egyetemistának – részletfizetéssel! Erről tartott vasárnap sajtótájékoztatót a Magyar Demokrata Fórum.

Elérhetővé tenné a laptopot minden hallgató számára az MDF. A párt szorgalmazza egy vezeték nélküli internetes hálózat kiépítését, amely lehetővé tenné, hogy az egyetemisták és főiskolások ingyen internetezhessenek. Almássy Kornél, az MDF alelnöke elmondta: Ez legfeljebb 5 milliárd forintba kerülne, aminek jórészét uniós forrásból lehetne fedezni.

- Úgy látjuk, hogy a Sulinet Expressz nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mivel alapvetően a jómódúak számára nyújtott lehetőséget. Sok esetben az egy probléma, hogy a hallgatók nem rendelkeznek egy összegben annyi pénzzel. Nyilvánvalóan felnőtt emberek a hallgatók, ezért rájuk lehet bízni, hogy részt akarnak venni egy ilyen programban, vagy sem. Szerintem lenne erre igény ma Magyarországon – mondta Almássy Kornél.

Az MDF terve szerint a hallgatók részletfizetéssel juthatnának a laptopokhoz, melynek összege még a legmodernebb készülékek esetén is legfeljebb napi 2-300 forint lenne nagyjából két éven keresztül. A jegyzettámogatást is felemelnék évi 10 ezer forintra és lehetővé tennék, hogy a laptop megvásárlására is fel lehessen használni.

mr

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: