2009-02-02 18:06:09• hírek • Parajdi Andrea

Kevesen kötnek lakásbiztosítást

Várhatóan nyáron lép életbe az a törvény, amely előírja, hogy minden lakásra kötelezően biztosítást kell kötni. A kötelező lakásbiztosítások körülbelül annyiba kerülnek, mint a fakultatív biztosítások, azonban míg az előbbi csupán három esetben biztosít, utóbbi szinte az összes katasztrófahelyzetet lefedi.

Még nem teljesen tisztázott minden pontja a kötelező lakásbiztosításnak, azonban annyit már tudni lehet, hogy a kőalapból, téglából, és vasbetonból készült épületek után, évente 20 eurót kell fizetni, a maximálisan biztosított összeg pedig 20 ezer euró lehet.

A.vályog-, vagy faházak esetében 10 euró a lakásbiztosítás éves költsége, s az esetleges károk bekövetkezte után, legfeljebb 10 ezer eurót fizet a biztosító társaság. Fontos megjegyezni, hogy a törvény bevezetését követően, akik nem kötnek biztosítást katasztrófa esetén, semmilyen támogatást nem kaphatnak az államtól, a kormány ugyanis így próbálja redukálni a kiadásait.

Uglár Zsolti Zsolttól, az egyik biztosítótársaság Szatmárnémeti fiókjának biztosítási ügynökétől megtudtuk, megyénkben elenyésző számban kötnek lakásbiztosítást. -A megye lakossága főként azokat a javakat biztosítja, amelyeknek nagyobb a kárkeletkezési valószínűsége. Leginkább autókra szerződnek, vagy életbiztosítást kötnek - mondja.

A kötelező lakásbiztosítás kizárólag földrengés, földcsuszamlás és árvíz esetén nyújt pénzbeli támogatást, a fakultatív biztosítás ezek mellett tűzkár, robbanás, villámcsapás, viharkár, illetve járműbecsapódás okozta károk esetén is fizeti a veszteséget. Mindenképpen megéri lakásbiztosítást kötni, hiszen már 24 eurótól szerződhetünk, s javainkat sokkal inkább biztonságban tudhatjuk, mintha csak a kormány által kitalált kötelező biztosítással rendelkeznénk.

Kevesen kötnek lakásbiztosítást Szatmár megyében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: