2014-02-17 13:49:36• hírek • Czinzel László

Kevesen ajánlották fel 2013-ban a 2 százalékot

Mircea Ardelen szerint egyre többen, de mégis kevesen ajánlják fel jövedelemadójuk 2 százalékát.

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn a Szatmár Megyei Pénzügyi Igazgatóság. Mircea Ardelean intézményvezető a tavalyi évi eredményeit érintve bemutatta a januári mérleget is. Mint kiderült, az Észak-Nyugati régióban a Szatmár megyei igazgatóság végezte a legjobb munkát: a célként kitűzött bevételnél többet sikerült beszedniük, 104,66%-ot teljesítve. A régiós toplistán ezzel Szatmár megye az első helyezett, őt Szilágy, Beszterce-Naszód, Kolozs és Bihar megyék követik.

Az idei év januárjában az adóellenőrök 137 cég székhelyén tettek látogatást, ebből 52 esetben TVA-visszafizetéssel kapcsolatos ellenőrzés volt.

Ardelean beszámolt arról is, hogy a tavalyi évben és az idei év februárjáig 298 kérvény érkezett hozzájuk az autóbeiratásnál fizetendő környezetvédelmi adóként befizetett összeg visszaigénylésére, ebből eddig 274 esetet le is zártak a pénzügyisek.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a 2013-as évben összesen 21 ezer személy érezte úgy, hogy kötelessége élni a lehetőséggel, és jövedelemadója 2 százalékát valamely civil szervezet számára ajánlották fel. Ez összesen 1.155.629 lejt tett ki és 861 szervezet részesült ebből az összegből.

Jó eredményekről számolt be a pénzügy

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: