2007-02-16 09:36:52• hírek • Szatmar.ro

Halad a gyűjtés

 Csütörtökig több mint 80000 aláírást sikerült összegyűjteni az RMDSZ listájának támogatására.

Az RMDSZ olyan programmal készül a választási kampányra, amely a romániai magyarság, valamint Románia modernizációját tekinti prioritásának. Ez a program ugyanakkor a romániai magyar nemzeti közösség specifikus helyzetét, jogos törekvéseit tárgyalja majd. Fontos, hogy a modernizáció és a kisebbségi jogok erőteljesen legyenek megjelenítve az Európai Parlamentben, az RMDSZ, a romániai magyarság által – fogalmazott Kelemen Hunor, az RMDSZ választási kampányfőnöke csütörtöki, kolozsvári sajtóértekezletén. Kijelentette: a Szövetség üzenetei pozitívak lesznek, ezek nem a múltról, hanem a jövőről, a fejlődésről fognak szólni. Reményét fejezte ki, hogy a 2007-es kampány nem negatív kampány lesz és minden jelölt, minden párt olyan üzenettel fog a választók elé menni, amely a racionális érvekre, a fejlődésre, az építkezésre és a jövőre alapoz.

Kelemen közölte, csütörtökig több mint 80000 aláírást sikerült összegyűjteni az RMDSZ listájának támogatására, a Szövetség március 7-ig szeretné befejezni az aláírásgyűjtést.

A politikus kijelentette: az RMDSZ óriási tévedésnek tartja, hogy Tőkés László indulni kíván az Európai Parlamenti választásokon. Az RMDSZ kampányfőnöke szerint az egyházat és a politikát nem szabad összekeverni: a XXI. században, aki az egyházi-közéleti szerepet vállalja, annak nem szabad a politikában vezető szerepet vállalnia. Nem gondolja azt, hogy az egyháznak nem lehet véleménye a politikáról, minthogy a politikának is lehet véleménye az egyház szerepvállalásáról, de a kettőt összekeverni nem szabad.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: