2009-11-19 15:08:12• hírek • Szatmár.ro

Kevesen adakoznak

A gazdasági válság az immár harmadik alkalommal megrendezett Szent Miklós Hete elnevezésű gyűjtési akcióra is rányomta bélyegét, ugyanis eddig elég kevés adomány gyűlt össze.

Tavaly a Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) által kezdeményezett gyűjtési akció során közel tizenöt ezer lej gyűlt össze, melyből több mint ezer nehéz sorsú személyt örvendeztettek meg az ünnepekkor. Az idei akcióban a Caritas Szervezet, a Hans Lindner Alapítvány, a Drogmegelőzési Központ, a Gyermekekért, Közösségért és Családért Alapítvány, illetve a Stea Egyesület is részt vesz.

Idén az utcagyerekeket, a kis jövedelmű fogyatékkal élő személyeket és időseket, tanintézményekben tanuló roma gyerekeket, illetve daganatos gyerekeket szeretnék megajándékozni a szervezők.

A napokban munkamegbeszélést tartottak az akció szervezői, melyen kiderült, eddig jóval kevesebb adomány gyűlt össze, mint az előző két évben. Eddig összesen három céggel kötöttek szerződést, mely által négy ezer lej támogatást sikerült összegyűjteni, egy negyedik cég pedig matracokkal járult hozzá az ajándékozáshoz. A szervezők szerint, van érdeklődés más cégek és intézmények részéről is, így reménykednek abban, hogy az elkövetkező néhány napban még sokan kedvet kapnak az adományozáshoz, annak ellenére, hogy a gazdasági válság erre az akcióra is rányomta bélyegét.

Az adományokat a Transilvania Bank következő bankszámlájára lehet átutalni: RO31BTRL03101205S05930XX. Részletes információk a 0261-714195 -ös telefonszámon igényelhetők. Az ajándékokat december 1. és 5. között osztják szét.


Tavaly közel ezer ajándékcsomagot osztottak ki a rászorulóknak
Tavaly közel ezer ajándékcsomagot osztottak ki a rászorulóknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: