2010-02-08 13:46:59• hírek • Szatmar.ro

Kevesebbet lőtt, mégis nyert a ManU

Németországban a Bayern befogta a Leverkusent, Angliában a Chelsea leágyúzta az Arsenalt.

A német Bundesliga 21. fordulójában a Bayern München egymást követő nyolcadik bajnokiját is megnyerte és a bajorokat az sem zavarta, hogy a címvédő Wolfsburg otthonában lépet pályára. A vendégek Robben révén már a 2. percben előnyhöz jutottak, amit van Buyten még az első fél óra előtt megduplázott. A szünet után Ribery már háromra növelte a müncheniek előnyét, Grafite pedig elszalasztotta a lehetőséget, hogy izgalmassá tegye a végjátékot, mivel a 66. percben elszalasztott egy büntetőt. Igaz, a hosszabbításban szépített a brazil, ám ez későnek bizonyult.

A listavezető Leverkusen Derdiyok révén szerzett vezetést Bochumban és a hazai csapat, annak ellenére, hogy ritkán jutott el az ellenfél kapuja elé, Dedic góljával mégis kiegyenlített. Tovább tart a Stuttgart menetelése, a svábok Gebhart és Hilbert góljaival Nürnbergben nyertek, a hazaiak Bunjaku révén csak ideiglenes egyenlítettek. A forduló legizgalmasabb meccsét Kölnben rendezték, ahol a Hamburg Jansen révén gyorsan vezetést szereztek, amit Mohamad kiegyenlített. Ezt követően az északiak Petrci duplájával már két góllal vezettek, a hazaiak azonban Novakovic és Sihi révén mégis kiegyenlített.

A tabella élén a 45 pontos Leverkusen már csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezet a Bayern előtt, őket a 42 pontos Schalke követi.

Eredmények:
Werder Bremen - Hertha 2-1
Wolfsburg - Bayern München 1-3
Köln - Hamburg 3-3
Freiburg - Schalke 0-0
Bochum - Leverkusen 1-1
Hoffenheim - Hannover 2-1
Nürnberg - Stuttgart 1-2 (a vendégeknél Marica az 51. percig a pályán volt)
Mainz - Mönchengladbach 1-0 (a hazaiaknál Szalai a 69. percben állt be)
Dortmund - Frankfurt 2-3

Hármat rúgott a Portsmouth, 5-0-ra kapott ki

Ha egy csapat, amely történetesen sereghajtó, három gólt lő az Old Traffordon, legalább a pontszerzésben reménykedhet, de minimum felemelt fejjel hagyhatja el Manchestert. A Portsmoth vanden Borre, Hughes és Wilson révén is betalált, legnagyobb fájdalmukra azonban saját kapujukba, így Rooney és Berbatov (fotó) góljaira nem is lett volna szükség.

Nem volt ilyen szerencséje a másik manchesteri gárdának, a Citynek, amely nagy meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett a Hull otthonában. A hazai City Altidore és Boateng révén két gólos előnyre tett szert, Adebayor csak szépíteni tudott.

A forduló első derbijén a Liverpool annak ellenére legyőzte az Evertont, hogy majd egy órát emberhátrányban játszott Kirjakosz durva belépője után. Ez azonban nem fogta meg a vörösöket, Kuyt fejesével pedig a három pontot is begyűjtötték. A másik rangadón a Chelsea az első félidőben Drogba révén kétszer is beköszönt az Arsenal kapujába, a szünet után pedig a kékek kényelmesen kivédekezték a hátralévő időt.

A tabella élén az 58 pontos Chelsea és az 56 egységgel rendelkező Manchester United páros versenyt fut, őket az Arsenal (49) és a Liverpool (44) követi.

Eredmények:
Liverpool - Everton 1-0
Bolton - Fulham 0-0
Burnley - West Ham 2-1
Hull - Manchester City 2-1
Manchester United - Portsmouth 5-0
Stoke - Blackburn 3-0
Sunderland - Wigan 1-1
Tottenham - Aston Villa 0-0
Bolton - Wolverhampton 2-1
Chelsea - Arsenal 2-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: