2007-02-08 18:45:32• hírek • István Löchli

Drágul a biztosítás

 A hónap végére drágulni fog a Casco biztosítás.
A biztosító társaságok rövidesen növelni fogják áraikat, ugyanis egyre több gépjárművet kell kártalanítani.
 
 Ennek oka, hogy egyre több gépjármű közlekedik Romániában, és minél több az autó, annál nagyobb a balesetveszély. A Casco Európa-szerte Romániában a legolcsóbb, ám az autóalkatrészek nagyon drágák. A biztosító társaságok ezért döntöttek úgy, hogy növelik az áraikat.
 
Ugyanakkor több szakember véleménye szerint reformálni kell a biztosításokat, ugyanis a jelenlegi rendszer túlságosan kihasználható. Így nemsokára önrészt kell vállalni, vagyis a kár bizonyos részét a kliens fogja finanszírozni. A mostani rendszerben baleset esetén mindent a biztosító állt, melyet a kliensek kihasználtak, s nem vigyáztak annyira tulajdonukra, mert biztonságot nyújtott a biztosítás. Az önrészesedés lényege, hogy a tulajdonos felelősséget érezzen a gépjárművért, amit használ. – nyilatkozta lapunknak Uglár Zsolti Zsolt a Generali biztosító munkatársa. Véleménye szerint az ár növekedés ellenére nem fog csökkenni a biztosítások mennyisége. Az önrészesedés főképpen a cégeknek éri meg, ugyanis így az autóvezető is elővigyázatosabb lesz, hiszen ő is ráfizet, ha balesetet okoz.
 
 A Casco jelenleg több fajta szolgáltatást nyújt: tűzeset, természeti katasztrófa, baleset, teljes vagy részleges lopás, illetve rongálás esetén kártalanít a biztosító. Biztosítótól függően egyéb extrákat is kaphatunk, így például a Generali biztosítónál baleseti mentőszolgálatot is tartalmaz az ajánlat.

Szatmár megyében nem annyira elterjedt a Casco, a magánszemélyek kis százaléka él vele. A cégeknél elterjedtebb, s az új rendszer vélhetően még kecsegtetőbb lesz a cégtulajdonosok számára.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: