2013-04-24 18:37:52• hírek • Kocsis Zoltán

Kevesebbet fizetne Szatmárnémeti a Florisalnak

Az elképzelések szerint kevesebbet fizetne a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a közterület fenntartásáért felelős Florisalnak. Dorel Coica arról is beszámolt, hogy az Árpád és a Hunyadi utcák között lévő CFR-poliklinika épületében a jövőben oktatási intézmény kapna helyet.

"Egyelőre nem tudok sok konkrétumról beszámolni, csak annyiról, hogy tárgyalásban állunk a Florisal vezetőivel. Azt szeretnénk elérni, hogy az eddiginél minőségibb munkát végezzenek, az eddiginél kevesebb pénzért", fogalmazott Coica.

A sajtó kérdésére, hogy mégis milyen összegekről lenne szó, némi gondolkodás után azt mondta: "írjatok be néhány százmillió régi lejt".

A polgármester elmondta azt is, hogy a tervek szerint az egykori CFR-poliklinika épületében a jövőben oktatási intézmény működne: ide költözne ugyanis a CFR líceum. Cserébe a város biztosítana egy olyan helyet, ahol a CFR poliklinikát alakítana ki. "A tárgyalások során szót fogok ejteni a vasúti pályaudvar állapotáról, annak esetleges rehabilitálási elképzeléseiről. A pályaudvar épülete ugyanis a CFR tulajdonában van", tette hozzá.

Coica röviden beszámolt a múlt heti németországi útjáról is, ahol Darmstadt városában találkozott a helyi közigazgatás vezetőivel (többek között Hessen tartomány közlekedésügyi miniszterével), vállalkozókkal. Megegyezés született többek között a darmstadti és a szatmárnémeti kórház együttműködéséről, a szatmári orvosok továbbképzési lehetőségeiről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: