2010-01-03 16:27:37• hírek • Parajdi Andrea

Kevesebben utaztak el szilveszterezni

Úgy tűnik az idei évben többen lemondtak a szilveszteri kiruccanásról, legalábbis a Román Turizmust Támogató Szövetség (FPTR) statisztikái a tavalyi adatokhoz képest jóval silányabb számokat mutatnak. Akik az ország valamelyik hoteljében, vagy panziójában köszöntötték az újévet idén összesen 124.450.000 lejt "herdáltak" el az év utolsó napján.

A FPTR adatai szerint idén kevesebben utaztak el valahová szilveszterezni mint a korábbi években, úgy látszik sokan inkább az otthoni ünneplést választották, minthogy valamelyik vonzó turisztikai övezetben vagy külföldön töltsék az év utolsó napját. Idén 13%-al esett vissza azoknak a száma, akik az ország valamelyik hoteljében, vagy panziójában ünnepeltek. Ők összesen 124.450.000 lejt költöttek el, míg tavaly ez a kiadás elérte a 142.600.000 lejt.

Kedvelt úticélok a hegyi vidékek voltak, összesen 23 ezren utaztak valamilyen hegyes-dombos övezetbe, tavaly 26 ezren választottak hasonló desztinációt. Idén 25 ezren utaztak valamelyik nagyvárosba, 30 ezren inkább vidéki településekre látogattak, illetve 18 ezren kerestek fel valamilyen gyógyközpontot. A Duna Deltát alig 600-an választották célállomásként.

Az országból idén 10490-en utaztak el külföldre ünnepelni, ez 20%-os visszaesést jelent a tavalyi évhez képest. Ausztria, Görögország, Bulgária és Törökország voltak a legkeresettebb úticélok, ahová ezúttal éppen a kereslet csökkenése miatt jóval olcsóbban utazhattak el mint 2009 szilveszterén.

A Román Turizmust Támogató Szövetség statisztikáiba természetesen nem kerültek bele azok, akik egyénileg szerveztek kirándulásokat, anélkül, hogy turisztikai irodák szolgáltatásait vették volna igénybe.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: