2008-11-30 22:23:24• hírek • Csenteri Judit

Kevesebben mennek nyaralni

2009-ben egyre kevesebb romániai lakos engedheti meg majd magának, hogy nyaralni, vakációzni menjen – írja a realitatea.net portál.

A szakértők szerint a lakosok sok esetben a megtakarítás mellett döntenek majd ahelyett, hogy nyaralni mennének.

A kimutatások szerint máris visszaeséssel lehet számolni a turisztikai csomagok kereslete terén. Nem lesz ez másképp a jövőben sem, a legkevésbé keresett turisztikai pontok pedig a külföldi és egzotikus országok lesznek. Az elmúlt évhez viszonyítva a téli ünnepek alatt is kevesebb lakos utazik el vakációzni. Inkább töltik itthon az ünnepeket, s teszik félre pénzüket a banki részletekre.

Az elmúlt időszakban átlagban véve 20-25 százalékkal esett vissza a turisztikai csomagok iránti kereslet. Amíg az idén egy család átlagban ezer eurót költött el külföldi nyaralás céljából, addig jövőre ez az összeg nem fogja a 800 eurót sem meghaladni - vélik a különböző turisztikai ügynökségek, akik a kereslet növelése céljából máris 20-30 százalékos kedvezményekkel rukkolnak elő. Az elemzők azonban attól tartanak, hogy jövőre több, főként a kisebb turisztikai ügynökségek csődöt fognak jelenti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: