2009-11-04 14:39:38• hírek • Parajdi Andrea

Kevesebben kapnak fűtéspótlékot

A tavalyi évhez képest idén jóval kevesebben kapnak majd fűtéstámogatást Szatmárnémetiben, ugyanis a városi tanács szigorított a feltételeken. Első körben 3608 kérést hagytak jóvá.

Tavaly körülbelül 15 ezren kértek és többnyire kaptak is fűtéstámogatást a november és március közötti hónapokra. Idén már csak úgy fogadták el a kérvényeket ha komplexebb dokumentumokkal igazolták a kérvényezők a rászorultságukat.

Első körben 3608 kérést hagytak jóvá, olyan családoknak ítélték oda a támogatást, akiknek a havi egy főre eső jövedelmük nem haladja meg a 425 lejt.

A jóváhagyott igénylők között minden hónapban - novembertől márciusig - 467.479 lejt oszt szét a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. Mindezek mellett 252 olyan kérvényt is elfogadtak, amelyeket fával fűtő családok adtak le, nekik összesen 53.725 lejt utal ki havonta a város.

Továbbá várólistára került 1765 gázzal és 143 fával fűtő család kérése is, akiknek az egy főre eső havi jövedelmük 425 és 615 lej között mozog. Ezek a családok akkor kaphatják meg a támogatást, amikor életbe lép az a törvény, amely a kritériumnak számító jövedelemhatár módosítását írja elő.

A Szatmárnémeti Szociális Közszolgáltatási Osztály Ilisesti út 4 szám alatti székhelyén még november 10-ig fogadják a fűtéspótlékot igénylők kérvényeit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: