2008-04-15 17:31:17• hírek • Anna Szelényi

Károsabb a bor, mint a sör?

borA nagy mennyiségben fogyasztott bor erősebb negatív hatásokat fejt ki az agyra, mint a sör.
A nagy mennyiségben fogyasztott bor erősebb negatív hatásokat fejt ki az agyra, mint a sör, vagy más szeszes italok- nyilatkozták a Göttingen University tudósai.

A bor hippocampusra gyakorolt hatása 10%-al károsabb, mint azon személyek esetében, akik sört fogyasztanak. Ez az első olyan tanulmány, amely felhívja a figyelmet a kedvenc ital agyra gyakorolt negatív hatásaira, főleg az alkoholisták esetében.

sorA tesztek során bebizonyították, hogy az alkoholt nem fogyasztó egyének hippocampusának átlagos térfogata 3,85 ml, a sört fogyasztóké 3, 5 ml, a szeszes italok kedvelőinek 3,4 ml, míg a bort fogyasztóké 2,8 ml.

A kutatók szerint egymagában az alkohol nem tudja kiváltani ezeket a különbségeket, már csak azért sem, mert a sör és szeszes italok fogyasztói sokkal nagyobb mennyiségben fogyasztanak alkoholt, mint a borkedvelők.

A tudósok úgy vélik, hogy a felfedezéseknek közük lehet egy homocisteina nevű anyaghoz, amelyet számos esetben összefüggésbe hoztak különböző betegségekkel. A sört fogyasztó egyéneknek volt a legkevesebb hemocisteina anyag a vérükben, amely annak köszönhető, hogy a sörben lévő adalékok elősegítik a hemocisteina lebomlását.

A nem régibben felfedezett káros hatások ellenére, nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy egy kevés bor fogyasztása pozitív hatást gyakorol a szervezetre, csökkenti a koleszterin szintet és orvosolja a magas vérnyomást is.

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: