2008-03-07 20:05:40• hírek • Anna Szelényi

A világ legdrágább söre

A világ legdrágább sörei a különleges csomagoláson kívül felejthetetlen élményben is részesíthetnek.
A sör az emberiség egyik legrégebbi itala. Egyesek az enyhébb változatot kedvelik, míg mások az erős sör hívei, de tény, mi tény, hogy mindenki ismeri a világ legnépszerűbb italát.
És mégis kevés azon sörök száma, amelyek elérik, hogy triplán lássunk, tehát kiválasztottunk 3 ilyen példányt, amelyek képesek felejthetetlen élményben részesíteni.

1. Vieille Bon-Secours

A Vieille Bon-Secours messzemenően a legfantasztikusabb ilyen típusú alkotás. Lehetséges, hogy a különleges csomagolás ténylegesen valamilyen mágikus itókát rejt azon férfiak számára, akik úgy gondolják, hogy egy minőségi sör a legmegfelelőbb afrodiziákum. Bierdrome az egyedüli londoni bár, amely forgalmazza a szóban forgó sört. A sör kedvelői üvegenként 1000 dollárért juthatnak hozzá a csodás italhoz, ám aki mindenáron meg akarja kóstolni és épp nem rendelkezik 1000 dollárral, az 78 dollárért cserébe megízlelhet egy korsó sört e bájos alkotásból.

2. Utopias by Samuel Adams

A Boston-i Samuel Adams söröző ugyancsak ritkaság számba megy, hiszen ez az egyedüli hely, ahol a sörkedvelők hozzájuthatnak az „Utópiák” néven ismert sörhöz. A világ második legdrágább söre üvegenként 100 dollárba kerül, egy korsó sör ára pedig 67 dollár.  A sör alkoholtartalma 25%-ra rúg fel, így a Rekordok Könyvében is stabil helyet tudhat magáénak, mint a világ legerősebb söre. Az előállítási folyamat 12 évbe is belekerülhet, mely idő során kialakul különleges aromája. A sör gyártása korlátozott, hisz csupán 8000 példányt állítottak elő. Az szénsavmentes Utopiast szobahőmérsékleten ajánlott elfogyasztani.

3. Tutankhamen Brew

Ezt a sört egy a Nefertiti Naptemplomában felfedezett recept alapján állítják elő a Cambridge-i archeológusok. A egyiptomi templom közelében található sörözőt állítólag Tutankhamon apja Akhenaton építette.  Az archeológusok skót sörszakértők véleményét kérték ki az ital előállításához, amelyet a Cambridge-i laboratóriumokban készítenek el. Egy üveg sör 52 dollárba kerül, a sör gyártása pedig, az Utopiashoz hasonlóan korlátozott.

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: