2016-02-23 11:16:47• hírek • Kocsis Zoltán

Kevesebb mint egy hete maradt a diákoknak

Szatmár megyében meghaladhatja a tízezret azon óvodások, iskolások száma, akik idén megpályázzák a budapesti kormány oktatástámogatási programját, derült ki a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) megyei szervezetének tájékoztatásából. Akik azonban még nem küldték el az igényléseket, azoknak sietniük kell.

A Szülőföldön magyarul program nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylését február 29-ig, azaz jövő hétfőig kell postáznia az igénylőnek.

Az adatlapokat az RMPSZ eljuttatta minden tanintézménybe, de letölthetők a www.szulofoldonmagyarul.ro oldalról is, ugyanott a beküldési cím is megtalálható, miként minden, az igénylésekkel kapcsolatos információ. Az RMPSZ kéri, figyeljenek a beküldendő csomag teljességére, hogy az érvényes személyazonossági másolata, a gyermek(ek) születési bizonyítványa,  valamint eredeti iskolai igazolás legyen mellékelve az adatlap mellé.

Szatmár megyében elérheti a 13.000-et azon óvodások, iskolások száma, akik megpályázzák az oktatási támogatást. Baranyai Tibor, az RMPSZ Szatmár megyei szervezete elnökének tájékoztatása szerint a megyében összesen 16.200, a pályázati adatlapot és a kitöltési útmutatót tartalmazó borítékot küldtek ki az oktatási intézményeknek.

Ha az igénylőknek bármilyen kérdésük van, forduljanak az RMPSZ irodájához a 0266-244450 telefonszámon, vagy írjanak az info@szulofoldonmagyarul.ro címre.

Az dokumentációt az alábbi postai címre kell elküldeniük az érdeklődőknek:

U.C.D.M.R. - RMPSZ
„Szülőföldön magyarul" - Pályázati Iroda,
530300 Miercurea Ciuc/Csíkszereda,
OFICIUL POŞTAL nr. 1 sz. POSTAHIVATAL
C.P. nr. 19 sz. Pf.
Jud. Harghita / Hargita megye

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: