2007-07-31 16:58:31• hírek • István Löchli

Cenzúrabotrány Szlovákiában

 A szlovák közszolgálati televízió munkatársai megvádolták a csatornát.
Cenzúrabotrány robbant ki a szlovák közszolgálati televízió körül, ugyanis annak több munkatársa megvádolta a tévécsatornát, hogy szándékosan olyan híreket tudósít, mely a kormánynak kedvez, és több társukat jogtalanul rúgtak ki az STV-től.
 
Az STV egyik legismertebb riporterét még az év elején távolították el a közszolgálati csatornától, ugyanis az oknyomozó riportot akart folytatni Malina Hedvigről, a Nyitrán brutálisan bántalmazott magyar diáklányról és annak különleges ügyéről. Nemrégiben Stefan Hríb, egy éjszaka beszélőműsor vezetője önként távozott a köztelevíziótól, és annak a szlovák napilapnak lett a főszerkesztője, mely nyomozni kezdett Malina Hedvig ügyében, és ennek a lapnak jelentek meg oldalain azok a kijelentések, miszerint tényleg bántalmazták a magyar diáklányt. Ezt követően számos hírszerkesztő is felmondta állását.
 
Döntésüket azzal indokolták, hogy a köztelevízió szándékosan a kormánynak tetsző híreket tudósít, és sokszor megcenzúrázták a híreket. Az STV elnöke tagadta a vádakat és kijelentette, csak „belső kommunikációs zavarról van szó” nem politikai nyomásra rúgták ki a kényes témákkal foglalkozó hírszerkesztőket.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: