2010-05-03 15:22:49• hírek • MTI

Kevesebb közalkalmazott

Romániában 36 ezerrel csökkent a közalkalmazottak száma az elmúlt egy évben - közölte Sebastian Vladescu román pénzügyminiszter.

Az Agerpres hírügynökség által idézett tárcavezető egy kereskedelmi televízióban kijelentette, hogy az elmúlt tizenkét hónapban 36 ezerrel csökkent a közalkalmazottak száma. Közölte, hogy folytatják a közszférában a szerkezeti átalakításokat, így további elbocsátásokra lehet számítani.

Vladescu nem közölt konkrét számot a további elbocsátásokról, csak annyit mondott, hogy a kormány akkora leépítést hajt végre, amekkora a közszféra hatékony működéséhez szükséges.

Románia a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szervezésében tavaly márciusban kötött csaknem 20 milliárd euró értékű nemzetközi hitelmegállapodást, ennek keretében vállalta, hogy a közalkalmazottak béralapját a bruttó hazai termék mostani 9 százalékáról 4-5 év alatt kevesebb mint 6 százalékára szorítják vissza.

Tavaly Romániában csaknem 1 millió 400 ezer közalkalmazottat foglalkoztattak, 2015-ig körülbelül egymillióra kell csökkenteni a számukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: