2015-08-19 15:50:09• hírek • Kocsis Zoltán

Kevesebb kérvény, nagyobb terület

Szatmár megyében is kezdenek eltűnni a kis területen gazdálkodó farmerek - ezt a következtetést lehet levonni a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) szerdán bemutatott statisztikáiból.

Az idei adatokat ismertetve Gabriel Les igazgató elmondta, hogy 2007-hez képest idén számbelileg jóval kevesebb kérvényt kellett elbírálniuk, ám a támogatást igényekben szereplő földek területe - ha nem is jelentősen - de emelkedett az elmúly nyolc év alatt.

Az első évben, amikor a mezőgazdasági támogatást igényelni lehetett, 27648 kérvény érkezett az APIA-hoz. Ez a szám idén 20.304-re csökkent. Nőtt ezzel szemben a területe azoknak a földeknek, amelyekre támogatást ígényeltek. Amíg nyolc évvel ezelőtt ez 229.655 hektár volt, addig ez idén már 233.193 hektár.

Les ismertette, hogy a gazdák összesen hét különböző típusú támogatást ígényelhetnek az egyszerű, terület alapú támogatástól az természetközeli mezőgazdálkodáson keresztül a fiatal gazdáknak vagy kistermelőknek szánt támogatásokig. Ezekről részletesebben az alábbi linkre kattintva olvashatsz!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: