2012-02-21 17:50:23• hírek • MTI

Az új kormány is jóban akar lenni az IMF-el

Az új román kormány a folytonosság üzenetét kívánja közvetíteni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé, és betartja az IMF-fel szemben elődje által vállalt kötelezettségeket - jelentette ki Mihai Razvan Ungureanu új román miniszterelnök, aki tárgyalásra hívta Románia nemzetközi hitelezőit.

A megbeszélésre szerdán kerül sor Bukarestben. Az IMF bukaresti küldöttségének soron következő felülvizsgálati látogatása február elején ért véget, és ezt követően lemondott a miniszterelnöki posztról Emil Boc, akinek helyét Ungureanu vette át.
Az új kormányfő a múlt héten ismét Bukarestbe hívta Jeffrey Frankst, az IMF bukaresti küldöttségének vezetőjét. Az IMF megerősítette, hogy Franks újból a román fővárosba utazik, hogy személyesen is találkozzon a kormányfővel, valamint az új miniszterekkel.

Ungureanu leszögezte, hogy az új kabinet tiszteletben tartja a Boc-kormány által vállalt kötelezettségeket, így nem fogják újratárgyalni a legutóbbi szándéklevél tartalmát, amely Romániának a nemzetközi hitelezőivel szembeni vállalásait tartalmazza.

A szándéklevél főként a román állami vállalatok hatékonyságának növelésére irányuló intézkedéseket fogalmaz meg.
Románia 2009-ben kötött először 20 milliárd euró értékű többoldalú nemzetközi készenléti hitelmegállapodást az IMF szervezésében, amit 2011-ben egy kétéves, mintegy 5 milliárd euró értékű elővigyázatossági hitelszerződés váltott fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: