2009-04-07 12:34:58• hírek • Ferenczi Noémi

Kevesebb diákbérlet

Április 1-től lépett érvénybe az a tanácsi határozat, mely szerint a diákok 83,5%-os támogatás helyett 50%-os kedvezményt kapnak Transurban bérlet vásárlásakor.

A 47/2009-es tanácsi határozatban foglaltak szerint - mely egyébként a város idei büdzséjére vonatkozik - április 1-től már csak 50%-os támogatást tud biztosítani az önkormányzat a diákok számára. A bérlet árából eddig 83,5%-ot az önkormányzat költségvetéséből fizettek, azonban a gazdasági válság okozta szűkös költségvetés miatt a támogatás mértékét is csökkenteni kellett.

Egy bérlet ára 54 lej, ebből eddig a diákoknak csak 9 lejt kellett állniuk, az árkülönbözetet pedig az önkormányzat kifizette a Transurbannak. Jelenleg egy diákbérlet 27 lejbe kerül.

 

Az eddigi 83,5%-os támogatás egyedülállóan nagynak számított a többi városéhoz viszonyítva, ugyanis sehol nem biztosítottak nagyobb támogatást mint 50% a diákok számára - magyarázta Simon József, a Transurban igazgatója.

Amikor tanítás van havi 2-3 ezer diákbérletet adtak el a Transurban jegypénztáraiban, azonban mióta többet kell fizetni érte lényegesen csökkent az eladás. Pontos adatokat azonban még nem lehet tudni, csupán a visszajelzésekből állapítható meg a visszaesés - jelentette ki Simon.

A nyári hónapokban átlagosan havi 600-660-ra csökken az eladott diákbérletek száma.

A nyugdíjasok továbbra is 50%-os kedvezményben részesülnek.

Csökkent az eladott diákbérletek száma

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: