2009-12-09 12:43:22• hírek • Gozner Gertrud

Kevesebb beteg a megyében

Egyelőre egyetlen grippés megbetegedést sem regisztráltak a megyében, a felső légúti betegségek és tüdőgyulladások száma pedig csökkenő tendenciát mutat - derült ki a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság statisztikájából.

Az adatok szerint a november 30 és december 6 közötti időszakban 1344 vírusos légúti betegségben szenvedő pácienst vettek nyilvántartásba, a tüdőgyulladásos esetek száma 155 volt. Ez az jelenti, hogy november végéhez képest jelentősen csökkent a betegek száma, szinte ezer személlyel kevesebbet regisztráltak.

Korosztályokra lebontva a 4 és 15 év közötti gyerekek a leginkább fogékonyak a légúti betegségekre. A 15 és 29 év közötti fiataloknál szintén gyakran jelennek meg megfázásos tünetek, és a 30 és 64 közötti felnőttek sem mentesülnek a náthától. Az 1344 új esetből 29 pácienst utaltak be a kórházba felső légúti panaszokkal, a 155 tüdőgyulladásos betegből 15-en szorultak kórházi ellátásra.

Annak ellenére, hogy csökkent a megbetegedések száma, az orvosok továbbra is figyelmeztetik a szatmáriakat, hogy fogyasszanak sok folyadékot és C vitamint, és öltözzenek fel mindig jó melegen. A kórházakban szintén látogatási megszorítás van érvényben, a Megyei Sürgősségi Kórházban napi két órára csökkentették a látogatási időt, a hozzátartozók pedig maszkot és védőöltözéket kell felvegyenek a portánál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: