2010-04-26 17:31:39• hírek • Szatmár.ro

Feljelent az APIA

Büntetőfeljelentést tesz az APIA a hamisan valló polgármesterek ellen.

Hamis vallomástétel miatt büntetőeljárásra számíthatnak azok a megyei polgármesterek, akik a községi legelőkre való támogatásigényléskor aláírásukkal ellátott vallomásban azt nyilatkozták: rendezettek a szóban forgó legelők. Pintea Viorel szerint mindez kimeríti a büntetőtörvénykönyvben szereplő bűncselekmény fogalmát, így az ügynökség illetékes szerve megteszi a szükséges lépéseket. Pintea több példát is felsorolt ilyen vonatkozásban: többek között Erdődöt, Hadadot, Kolcsot is említette.

- A legelők egy része elhanyagolt, rendkívül rossz állapotban van, egyáltalán nem felel meg a támogatási feltételeknek. Le kell szoknunk arról, hogy ölünkbe hullik az európai támogatás: előbb tennünk kell azért, hogy jogosultak legyünk ezekre a pénzekre - mondta el Pintea, hozzátéve: a büntetőfeljelentés mellett az érintett községeknek vissza kell majd fizetniük a támogatás címén felvett összegeket, 2007-re visszamenőleg.

A hétfői sajtótájékoztatón az is kiderült: nem fogja tudni betartani az APIA azon ígéretét, miszerint április végéig befejezi a 25 hektáron felüli területen gazdálkodók esetében a területalapú támogatás folyósítását.


Büntetőfeljelentést  tesz az APIA
Az APIA bűntetőfeljelentést tesz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: