2006-03-21 12:07:33• hírek • Szatmar.ro

Mézes édességek

Készíts könnyedén édességet  egészséges alapanyagok felhasználásával.

Mézes gyümölcspiskóta

5-6 evőkanál mézet fellangyosítunk, majd elkevérjük 25 dkg porcukorral, 5 tojás sárgájával. Ezután felverjük a tojásfehérjéket, majd  50 dkg liszttel, és ízesítő szerekkel apránként a mézes masszához adjuk. Mikor csomómentessé elkevertük beletesszük az előzőleg felaprított különféle gyümölcsöket, ami kompót is lehet ( barack, meggy, cseresznye, de tetszés szerint dióval vagy akár mandulával is készíthetjük). Kikent, kilisztezett tepsibe borítjuk, a tetejét elsimítjuk, majd sütőbe helyezzük.
Hidegen szeleteljük, tetejét porcukorral, habbal díszíthetjük.


Mézes csók

A következő hozzávalókból nyújtható tésztát gyúrunk :5 dkg porcukor, ugyanannyi méz, 2-3 tojás, szódabikarbóna vagy sütőpor, 10 dkg zsír vagy margarin, kb 75 dkg liszt.
Szegfüszeggel, fahéjjal is megszórhatjuk, annál gazdagabb lesz az ízvilága.
Vékonyra nyújtjuk majd pogácsaszaggatóval kivágjuk. Tojásfehérjével megkenve pirosasra sütjük. Aki szereti, mielőtt a sütőbe kerülne, a szeletek közepébe illeszthet egy-egy szem diót, vagy mandulát.


Mézes formácskák

30 dkg lisztet elkeverünk 20 dkg porcukorral, 20 dkg darált dióval vagy mandulával, fahéjjal, szegfüszeggel, reszelt citromhéjjal, 1 tojással., majd beleöntjük a 2 dl  forró mézet. Ezután összegyúrjuk és pihentetjük egy ideig. Kinyújtva különböző alakokat formálunk és kivajazott tepsiben kisütjük.

                    

Jó  étvágyat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: