2010-11-24 10:15:39• hírek • Szatmár.ro

Kevesebb a horgász

Mintegy 15 százalékkal csökkent a Szatmárnémeti Sporthorgászegyesület bevétele az idén.

Amint arról Tepfenhart Adalbert, a Szatmárnémeti Sporthorgászegyesület ügyvezető igazgatója beszámolt, a pénztelenség észrevehető ebben az ágazatban is. Az egyesület jövedelme 15 százalékkal esett vissza az átlagoshoz képest, ami azt jelenti: egyre kevesebben vannak olyanok, akik megengedhetik maguknak ezt a természetközeli kedvtelést.

Az, aki nulláról szeretné elkezdeni a horgászatot, 1000-1200 lej közötti összeget kell, hogy kiadjon az alapfelszerelés megvásárlására - mutatott rá Tepfenhart

Az egyesületi vezető beszámolt ezen kívül arról is: az idén esetleg még egy versenyt rendeznek az eddigi 15 után. Ez a megyei lékhorgászverseny lesz, amelynek hagyománya van a keményebb teleken. Lesz horgászgála is - tudhattuk meg Tepfenharttól. Ugyanúgy, mint a tavalyit, ezt is a következő év januárjában fogják megtartani. A rendezvényen szokás szerint kiosztásra kerül a két évvel ezelőtt alapított Aranyúszó Díj, amelyet az adott év legeredményesebb, legtöbb versenyhelyezést elérő sporthorgásza kap meg.

Az idei közgyűlést december elején tartják, amelyen eldöntik, mennyit kell majd fizetni 2011-ben az egyesületi tagságért, illetve meghatározzák: emelkednek-e a telepített tavakon a napidíjak.


Idén 15 versenyt rendeztek a sporthorgászok
Idén 15 versenyt rendeztek a sporthorgászok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: