2005-12-09 09:52:39• hírek • Szatmár.ro

Munkahelyek az EU-ban

373 ezer üres álláshelyet hirdetett meg a mai napon az Európai Unió.

 

Több mint 350.000 üres álláshelyet hirdet ma az Európai Unió, de ennél jóval több helyre keresnek embert, néhány ország azonban csak ezután teszi közzé ajánlatait a honlapon. A skála meglehetősen széles: vendéglátóst és orvost egyaránt keresnek. Akinek tervei vannak, könnyen tájékozódhat.
Az Európai Unió álláskeresés és tájékoztató információs honlapján látható, hogy ma 373 ezer üres álláshelyet kínál az unió - mondta Kovács Géza, az Állami Foglalkoztatási Hivatal főosztályvezetője. 

2005 elején egy uniós iránymutatás, azt írta elő, hogy minden tagország az összes üres álláshelyet tegye fel év végére. Ez nem igazán sikerült, de azt hiszem, hogy az angolok a napokban fogják feltenni az összes üres álláshelyüket, a franciák is, olaszok is. Jelentősen meg fog nőni ez a szám. 

Általában nem a magasan kvalifikált szakemberek, hanem a szakmunkások, tehát a szakmunkások körében elsősorban a vendéglátósokat látják szívesen, de keresnek időnként házi betegápolókat, gépkocsivezetőket. Körülbelül a fele vendéglátós. És nagyon sokan mennek ki Németországba szezonmunkára is. A németek megmondták, hogy melyek azok a területek, ahova a magyarokat szezonmunkára fogadják, ezek a mezőgazdaság, az erdőgazdaság, fafeldolgozás, a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, a vendéglátás.

A honlap címe: europa.eu.int.

MR, Szatmár.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: