2011-08-24 15:27:22• hírek • Szatmár.ro

Kevés nőre jellemző a tudatos vásárlás

Évente 140 alkalommal mennek olyan vásárlókörútra, melynek során a nekik legmegfelelőbb ruhadarabokat és kozmetikai cikkeket keresik, legkevesebb 50 alkalommal lépnek ki az üzletből úgy, hogy nem vásárolnak semmit.

Minden nővel számtalanszor előfordult a jól ismert jelent, amikor szekrénye ajtaját kinyitva arra panaszkodott, hogy nincs egy „normális cucca" sem. A vásárlás vagy a shopping, sokaknak valóban kellemes időtöltésnek bizonyul, kikapcsolódást biztosít, de gyakran az is előfordul, hogy hazaérve azért hibáztatják magukat amiért már megint olyasmit vásároltak, amire semmi szükségük nem volt. Amint azt tudjuk a nők és férfiak vásárlási szokásai teljesen eltérnek egymástól. Ennek egy jól meghatározott pszichológiai háttere és menete van. A nők vásárlás előtt szinte mindig tájékozódnak mit, hol vehetnek meg a legkedvezőbb áron.

A férfiak általában a hozzájuk legközelebb eső üzletpontot válasszák. Nyilvánvaló, hogy vásárlási szokásaink kialakításában az egyéni preferenciákon kívül, a reklám hatalmának is hajlamosak vagyunk behódolni. Függetlenül attól, hogy élelmiszert vagy ruhaneműt vásárolnak, a nők mindig az akciókat hajszolják. Természetesen nagy eltérések vannak a családos nők és a szinglik között. A családos nők jobban odafigyelnek arra, hogy a közös kasszából mennyit költenek magukra. A szingli nők gyakrabban vásárolnak olyan termékeket, melyekre egyáltalán nincs szükségük. Azt is kijelenthetjük, hogy a shoppingolás egyfajta szabadidős tevékenység lett.

A nők, ha éppen nem konditerembe járnak, akkor a shoppingolás által igyekeznek karizmainkat edzeni. A tudatos vásárlás csak nagyon kevés nőre jellemző. Pedig a tudatosság megakadályozhat abban, hogy feleslegesen költekezzenek és csak olyan termékeket vásároljanak, amelyekre valóban szükségük van. A vásárlásnak külön pszichológiája van. Az üzletek a szezonvégi végkiárusítást is jól időzítik. Az aktuális árleszállítások szinte minden nőt egyik üzletből a másikba csalogatnak. Aki ügyesen és tervszerűen vásárol, az minden valamirevaló ruhadarabját az árleszállítások alkalmával igyekszik beszerezni. A vásárlási láz évszaktól függetlenül bárhol és bármikor útólérheti a nőket. Az Egyesült Államokbeli példa valószínűleg igen gyorsan átragadt majd ránk, ahol az úgynevezett „Fekete Péntek" alkalmával az üzletek már éjféltől, vagy kora reggeltől óriási árleszállításokkal várják a pénzüktől megszabadulni kívánó vásárlókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: