2011-04-26 10:27:13• hírek • Szatmar.ro

Kevés helyzet is elég volt a Dinamónak

A Dinamo sikerével zárult a román labdarúgás szuperrangadója, a piros-fehérek kevés helyzetükből egyet gólra váltottak, amire a Steaua nem tudott válaszolni. A 28. forduló mellesleg igen ingerszegényre sikeredett: a kilenc mérkőzésen összesen 12 gól született, három mérkőzés és nyolc csapat is gól nélkül maradt.

Mi több, a tabella első hat helyezettje közül csak egy együttes, a Dinamo volt képes az ellenfél kapujába találni: a piros-fehérek a román „el clasicón" a Steaua ellen kevés helyzeteik egyikét váltották gólra. A dolog érdekessége, hogy a mindösszesen 1,67 centiméter magasságú Torje fejjel szerezte az egyetlen találatot, amely tény nem vet túl jó fényt a piros-kékek védelmére.

A vendég Dinamónak összességében három komolyabb helyzete volt, első alkalommal pedig a 27. percben találta el a hazaiak kapuját Barboianu révén, győzelmét elsősorban a remek helyzetkihasználásának és Balgradeanu kapusnak köszönhette. Na meg annak, hogy a Steaua egy sor lehetőséget hagyott kihasználatlanul: a szünet előtt Surdu, Tanase és Bilasco (három ízben), a pihenő után pedig Nicolita, Geraldo és Onofras sem volt elég pontos. Mint ahogy Moti sem, a Dinamo védője ugyanis a 6. percben telibe találta saját kapufáját.



Gardos és Danciuelscu nagy harcot vív, pedig a labda még sehol sincsen fotó: steauafc.com


Ami az éllovasok gólínségét illeti, a listavezető Galac Besztercén, a második helyezett Temesvár pedig odahaza a Marosvásárhely ellenében ért el gól nélküli döntetlent. Az „acélosok" és a bánságiak nyeretlenségi sorozata ezzel három fordulóra duzzadt, ezt azonban nem tudta kihasználni a Vaslui, amely vesztesen hagyta el a címvédő CFR pályáját. Az idén tavasszal még veretlen moldvaiak a váratlanul gyenge szezont futó kolozsváriak otthonában nem tudtak válaszolni Cadu tizenegyesből szerzett góljára.

Nagy ajándékot kapott az elmúlt négy fordulóban a Rapid, amely azonban nem tudott élni a lehetőséggel, ez pedig a bajnoki címébe kerül. A bukaresti vasutasok az utóbbi hetekben gól nélküli döntetlent értek el a szinte biztosan kieső Branesti és Craiova ellen és hasonló eredményt produkáltak most az Astra otthonában is. Az utóbbi négy bajnokiján csak az addig veretlen Temesvárt legyőző Rapid ezzel az elhullajtott hat ponttal a harmadik helyen állhatna, két ponttal az éllovas Galac mögött.

A tabella élén a Galacot (54 pont), a Temesvárt (53) és a Vasluit (51) mindössze három pont választja el egymástól, őket a Dinamo (47), valamint a Rapid és a Steaua (46) követi.
A helyzet azonban gyorsan változhat, kedden ugyanis máris kezdetét veszi a 29. játéknap!

A 28. forduló eredményei:
Sportul
- Pandurii 2-1
gólok: Balan (69., 81.) illetve Vranjes (11.)

Astra - Rapid 0-0
Branesti - Kolozsvári Universitatea 0-2
gólok: Cojocnean (26.), Machado (60.)

Kolozsvári CFR - Vaslui 1-0
gól: Cadu (27., 11-es)

Temesvár - Marosvásárhely 0-0

Beszterce - Galac 0-0

Medgyes - Urziceni 2-0
gólok: Muntean (26.), Litu (81.)

Craiova - Brassó 1-2
gólok: Stoianof (26.), illetve Rusu (63.), Distefano (60.)

Steaua - Dinamo 0-1
gól: Torje (62)

A 29. forduló programja:
kedd: Rapid - Sportul
szerda: Marosvásárhely - Astra
Urziceni - Kolozsvári CFR
Brassó - Brenesti
Vaslui - Craiova
csütörtök: Dinamo - Beszterce
Galac - Medgyes
Pandurii - Steaua
Kolozsvári Universitatea - Temesvár

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: