2018-10-19 06:46:05• hírek • Bede Emőke

Kevés érdeklődővel rajtolt az állásbörze

Péntek reggel nem sokkal 9 óra után ismét megnyitotta kapuit a munkakeresők előtt a Szakszervezetek Művelődési Háza, ugyanis elrajtolt az őszi állásbörze, mely ez alkalommal kifejezetten a fiatal pályakezdőket célozta meg.

A szokásos embertömeg ez alkalommal elmaradt, a bejárat előtt alig néhány tucat álláskereső várta a kapunyitást. Az érdeklődők között a kitűzött célnak megfelelően sok volt a fiatal, néhányan már kész önéletrajzot szorongattak a kezükben. Emellett persze a börze nyitott volt azok számára is, akik már nem épp a pályakezdők korosztályát erősítik, tehát a középkorúak közé tartozók is képviseltették magukat.
 

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztási Ügynökség csütörtök délutáni összesítőjéből kiderült, 20-nál is több munkáltató igazolta vissza jelenlétét, akik együttesen közel 450 szabad állást kínálnak fel az érdeklődőknek. A betöltendő munkahelyek közül 18-hoz szükséges felsőfokú végzettség, középfokú végzettséget pedig 82 álláshoz kérnek. 40 munkahely betöltéséhez nem kell semmiféle szakképzettség, a fennmaradó helyekre pedig szakképzett munkásokat várnak.
 

Az állásbörze péntek délután 16 óráig tart, így aki a nyitáskor nem tudott jelen lenni, nem maradt le semmiről. Hamarosan beszámolunk arról is, hány személynek sikerült állást találnia, s hányat hívtak be állásinterjúra.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: