2012-10-04 15:35:37• hírek • itCafe.hu

Kevés az app a Windows Store-ban

Úgy tűnik, nem lesz elég ütős alkalmazás a Windows 8 indulásakor a Windows Store-ban. Ez rövid távon biztosan hendikep.

Lesz-e elég alkalmazás a Windows Store-ban a Windows 8 és Windows RT bő három hét múlva esedékes megjelenésekor? - ezt a nyugtalanító kérdést teszi fel az amerikai PC World cikke. Amint az ismert, ebből az áruházból vásárolhatók meg vagy tölthetők le ingyen a Microsoft új operációs rendszerének egykor Metro, újabban Modern UI nevű grafikus felületére fejlesztett appok.

A cikk szerzője szerint ezek száma és minősége is fontos tényező lehet abban, hogy mennyire lesz érdekes a fogyasztók számára az új platform vagy legalábbis annak megkerülhetetlenül előtérbe helyezett új, érintésbarát interfésze. Mivel az x86/64-es rendszerekre írt Windows 8-on desktopalkalmazásként futtathatók a korábbi windowsos szoftverek, elsősorban az ARM-kiadás, a Windows RT sikere múlhat a Store kínálatának színvonalán.

Kínálat, az nincs

A cikk azt állítja, hogy a Microsoft áruháza ma gyakorlatilag kong az ürességtől. Pedig a tapasztalatok valóban azt mutatják, hogy egy szoftverplatform sikere nagyban függ az arra elérhető alkalmazások számától. Példaként az Apple App Store-t és a Google Playt említi a szerző: ezekben 675, illetőleg 700 ezer alkalmazás található. Ezeknek csak a töredéke ténylegesen hasznos program, ami azonban feltehetően ugyanígy igaz (lesz) a Windows Store-ra is.

Márpedig ebben jelenleg körülbelül 2500 app érhető csak el - legalábbis a kifejezetten ezt vizsgáló WinAppUpdate.com becslése szerint -, és ezek 93 százaléka fut Windows RT-n is. „Hogy el van-e maradva a Windows Store? Szerintem igen, a termék startja előtt egy hónappal szívesebben látnék itt egy jóval nagyobb számot" - mondta a lapnak Wes Miller, a statisztikát készítő szakértő.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: