2008-06-27 17:02:40• hírek • Szatmar.ro

Ingyenes a tömbházgondnokok képzése

 Az Önkormányzatok díjmentesen szervezhetik meg az adminisztrációs kurzusokat.

Ahogyan arról már korábban is hírt adtunk, minden Polgármesteri Hivatalnak kötelessége adminisztrációs képzést tartani tömbházgondnok részére. Ezidáig a kurzusok önköltségesek voltak, azonban egy új törvény értelmében immár díjmentesen szervezhetik meg őket. 

Az elmúlt két évben a szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal háromszor szervezte meg a kötelező tanfolyamot, amelyen összesen 110 adminisztrátor vett részt. A kéthetes kurzus fejenként 200 lejbe került, valószínűleg emiatt volt az érdeklődés is kisebb mértékű.
 
A következő, képzést május 12-26 között tervezték, viszont létszámhiány miatt nem valósulhatott meg - tudtuk meg Anderco Lászlótól, a Lakossági Ügyfélfogadó és Iktató Iroda vezetőjétől, így a következő képzést őszre időzítik. A tanfolyamon könyvelőségi, adózási kérdéseket, építkezésekre vonatkozó előírásokat, a munka-, és tűzvédelmi szabályzatokat veszik át. A képzés elvégzését követően a tömbházgondnokok bizonyítványt is kapnak.

Anderco, mint mondja jelenleg 22 gondnok nyújtotta be jelentkezési lapját, az ingyenessé tett képzésre, de legalább még ennyi résztvevőre számítanak. A Polgármesteri Hivatal 11-es szobájában rendszeresen fogadják a beiratkozni vágyó házmestereket.
 

P.A. 

 





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: