2009-10-14 14:20:17• hírek • Parajdi Andrea

Kevés a szakképzett gondnok

Ismét ingyenes adminisztrátorképzést szervez a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amelyre ezúttal a lakótársulások elnökeit, és az adminisztrátorokat pénzügyileg ellenőrző cenzorokat is várják.

Még mindig nem állunk túl jól a szakképzett adminisztrátorok számának tekintetében - mondja Anderco Vasile, a Lakossági Ügyfélfogadó és Iktató Iroda vezetője, aki szerint ahhoz képest, hogy Szatmárnémetiben körülbelül 350 tömbház van -amelyeknek egy része hivatalosan bejegyzett lakótársulás nélkül működik - még alig 190-en szereztek adminisztrátori képzettségükről bizonyítványt.

-Sajnos a városunkban úgy tűnik a közösségek nem túl összetartóak, kevés a pozitív példa arra, hogy egy azonos érdek miatt több család is képes és hajlandó együtt működni. Ahhoz, hogy a közös tömbházban élők tudjanak előrehaladni és intézhessék a lakótársulat ügyeit szükség van szakképzett vezetőkre, akik kezükbe veszik a gyeplőt. Ezt szeretnék egyre jobban hangsúlyozni és tudatosítani a lakosságban - fejti ki Anderco a képzés megszervezésének célját.

Mint mondja ez alkalommal nem csak adminisztrátorokat, hanem az őket ellenőrző lakótársulási elnököket és cenzorokat is várják a képzésre azért, hogy ők maguk is értesüljenek arról mit várhatnak el egy tömbházgondnoktól.

A Polgármesteri Hivatal november 9 és 25 között minden hétköznap 17 órától két órás időtartamban szervezi meg a kurzust. A tanfolyamon az érvényben lévő törvényekről, a könyvelési módokról, az adókötelezettségi formákról, a tűz-, és munkavédelmi kérdésekről, illetve az országos hőszigetelési programról szerezhetnek bővebb ismereteket a résztvevők. Jelentkezni a tanfolyam kezdetéig a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 11-es irodájában lehet, mindössze az érettségi bizonyítványról és a személyigazolványról egy fénymásolatot, valamint egy kézzel írott kérvényt kell benyújtani.


Újra ingyenes adminisztrátor képzést szervez a Polgármesteri Hivatal.
A lakotársulások elnökeit és a cenzorokat is várják a novemberi képzésre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: