2008-09-13 09:32:57• hírek • Szatmár.ro

Kevés a román nagyvállalatok száma

Mindössze 30 román cég szerepel azon a listán, amely Közép-Európa 500 legnagyobb cégét rangsorolja és amelyet a Deloitte tanácsadó cég készített el.

Igaz ugyan, hogy az előző hasonló listán még 32 vállalat volt jelen, e vállalatok bevétele azonban megnőtt az előző felméréshez viszonyítva: 29 milliárd euróról 30,2 milliárd euróra.

A Deloitte tanácsadó cég szakértői szerint az Európai Unióhoz való csatlakozás hozzájárult a versenyképesség fokozásához. Csökkent a nagy kiterjedésű román vállalatok száma, de megnőtt azok bevétele, akik helyt tudtak állni egy igencsak szabályozott és versenyképes piacon, ahol a „játszmákat" nagy számokkal játsszák.

A nagy vállalatok csökkenése ellenére az elemzők szerint a román vállalatok nagyon jól fejlődnek e versenyképes piacon és az eddigi eredmények a jövőre vonatkozó kedvező lehetőségekről tanúskodnak. Fontos nem elfelejteni, hogy a kimutatásban leginkább olyan országok szerepelnek, akik még 2004-ben csatlakoztak az Európai Unióhoz, s azóta nagy mennyiségű külföldi beruházásban részesültek.

Románia első számú vállalata, a Petrom, az 500-as toplistán a 16. helyett foglalja el Közép-Európa szinten, a Rompetrol pedig az 50. helyen szerepel a régió nagyvállalatai között. A listán a termelőipart két olyan nagyvállalat képviseli, mint az ArcelorMittal Galati és a Dacia Group.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: