2008-09-18 15:40:54• hírek • Parajdi Andrea

Kevés a nyugdíjasoknak járó kezelési jegy

A kormány a nyugdíjasoknak minden évben biztosít gyógykezelésre felhasználható jegyeket. Szatmár megyében négyszer több a kérelem, mint a kiadható tikettek száma.

Szatmár megye a 2008-as évre 3510 gyógykezelési jegyet kapott, ám már most jóval több, pontosan 12712 kérelem érkezett a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztárhoz. A kezelési utalványok iránti igények évről évre növekednek, hiszen az egyébként 1200 lejbe kerülő jegyeket a nyugdíjasok - egyénenként eltérően - jövedelmük feléért vásárolhatják meg. Cavasi Vasile, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár ideiglenes vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, folyamatosan jelzik a kormánynak, hogy újabb gyógykezelési jegyekre lenne szükség, ám ezidáig csupán 1571 utalvánnyal egészítették ki a korábban kiutalt jegyek számát.

A gyógykezelési utalványok az ország bármely részén felhasználhatók. A jegyek 18 napra szólnak, tartalmazzák a szállást, a napi háromszori étkezést és négy kezelést. Az igénylőlap leadásakor a nyugdíjasoknak csupán egy orvosi igazolást kell csatolni, amely a kérelem elbírálásakor döntő fontossággal bír. -Jövőre várhatóan többen juthatnak gyógykezelési utalványhoz, mivel azok időtartamát 15 napra fogják redukálni. Ezzel a csökkentéssel lehetővé teszik, hogy egy hónap alatt kétszer annyian utazhassanak el kezelésre - magyarázta Cavasi.

Az idei évben azok a nyugdíjasok, akik gyógykezelési utalványt kaptak, főként Félix fürdőre Nagyváradra, Kovásznára vagy Szovátára utaztak, ám ez a statisztika valószínűleg nagyban megváltozna, ha minden kérelmező egy évben egyszer hozzájuthatna a nekik járó kezelési jegyekhez.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: