2016-08-05 16:31:02• hírek • Kocsis Zoltán

Kevés a külföldi turista – abból is alig jut Szatmárra

Kevés, nagyon kevés külföldi turista kereste fel tavaly Romániát és mivel idegenforgalom terén is Bukarest visz szinte mindent, Szatmárra abból a kevésből is alig jut, derült ki az Országos Statisztikai Hivatal és az Európa Unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb adataiból.

Romániát a tavaly alig kétmillió külföldi kereste fel - ami jóval elmarad például a Magyarországot meglátogató ötmillió főtől is. Tengerpart ide, hegyek oda... érdemes megjegyezni továbbá, hogy 10 turista közül mindössze kettő volt külföldi a tavaly.

A külföldiek mintegy 44%-a a fővárosban szállt meg, Bukarestet tehát közel egymillióan látogatták meg a tavaly. A főváros és az ország többi része között hatalmas szakadék tátong! Brassó 158.000 látogatóval már a második, Nagyszeben 110.000 turistával a harmadik tudott lenni.

Szatmár megyét a tavaly 13.888 külföldi kereste fel - ezzel a megyék versenyében a középmezőnyben, a 21. helyen található. A lista legvégén Teleorman és Giurgiu van, amely megyék nem érik el a 2000 külföldi turistát sem.

Szatmár megyében - és nem csak - érdemes lenne megvizsgálni, a külföldi látogatók közül hányan származnak a vidékről....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: