2014-04-17 18:09:43• hírek • Szatmár.ro

Kevés a helyi rendőr, mert nincsenek megfizetve

Operatívan és nagyjából egyetértésben fogadták el csütörtökön a városi tanácsülésen szereplő határozati pontokat. Elfogadták a tavalyi költéségvetés megvalósítását, új vezető kinevezését hagyták jóvá az Apaserv Rt. igazgatótanácsának az élére és kiderült: sok helyi rendőri poszt üres - egyszerűen nincs jelentkező aki betöltené ezeket.

Szatmárnémeti városi tanácsának asztalára csütörtökön az egyebekkel együtt összesen 22 határozati pont került. Különösebb viták nélkül zajlott le az ülés, amelynek első pontjaiban a 2013-as költségvetés megvalósítását fogadták el a tanácsosok, majd döntöttek Bujor Ionut kinevezéséről az Apaserv Rt. igazgatótanácsának az élére. Ezzel kapcsolatban volt egy kis szóváltás: Butka Gergő RMDSZ-es városi tanácsos szóvá tette, hogy nem szerencsés egy tapasztalattal alig rendelkező, 29 éves fiatalembert egy ilyen komoly feladattal megbízni, hiszen a vízszolgáltatónál százmillió eurós projektek futnak. Coica annyit válaszolt: alkalmat kell adni a fiataloknak a bizonyításra.

A tanácsosok elfogadták a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ, illetve a Dinu Lipatti Filharmónia vezetőjének a tavalyi évre vonatkozó jelentését is.

"Ez úgy működik, hogy az egy éves mandátummal rendelkező intézményvezetők leadják a jelentésüket, mi megvizsgáljuk a tevékenységüket és hogy hogyan hajtották végre azt a menedzsment-tervet amit előzőleg bemutattak. Most jóváhagytuk Dr. Fátyol Rudolf és Gheorghe Molnar jelentését, ezzel egy újabb évre hosszabbítottuk meg a mandátumukat" - magyarázza Magyar Lóránd, az RMDSZ-frakció frissen megválasztott vezetője.

Kevés a helyi rendőr

A tanácsülésen elfogadtak egy olyan határozati pontot is, amelyben néhány rendőr előléptetéséről volt szó. Ennek kapcsán kiderült: a helyi rendőrségnél több mint 50 szabad munkahely vár arra, hogy betöltsék. Ám Ioan Precup, a szerv vezetőjétől megtudtuk, ez azért van, mert nem vonzó a helyi rendőri munkakör, hiszen hétvégén és ünnepnapokon is dolgozni kell, ráadásul sokaknak csak minimálbér jár.

Lecserélik Ilyés volt autóját

A tanácsi határozatok között szerepelt az is, hogy a roncsautó program keretében a Polgármesteri Hivatal lemond két gépjárműről, illetve az ezekért kapott értékjegyek felhasználásával új autókat vásárolnak. A roncstelepre kerül a 2002-es Skoda, amelyet hivatali járműként Ilyés Gyula egykori polgármester használt a legtöbbet, illetve egy Dacia 1310-es személygépkocsi is - az, hogy ezeket milyen járművekkel helyettesítik, nem szerepel a határozatban.

Biztosítják két iskola felújításához az önrészt

A tanácsosok döntése alapján két tanügyi beruházás folytatásához biztosítja a város az önrészt. A Doamna Stanca Gimnázium tetőszerkezetének cseréje és a teljes külső-belső tatarozás öt millió lejbe kerül, ebből az eddigi munkálatok két millió lejt emésztettek fel. Szintén jelentős felújításon esik át a 10-es Számú Általános Iskola is, amelyre eddig 700.000 körüli összeget fordítottak, a teljes rehabilitálás pedig közel másfél millió lejbe kerül majd. A két projekt 2012-ben vette kezdetét.

Nemrég nyílt meg ugyanis a regionális operatív programban egy finanszírozási lehetőség, amellyel oktatási intézmények felújítási munkálatait lehet folytatni. Ennek a lehetőségnek a kihasználásával fejeznék be mindkét oktatási intézmény modernizálását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: