2009-09-18 13:10:06• hírek • Ferenczi Noémi

Kevés a bölcsőde, de megoldást ígérnek

Eddig összesen harminc gyermek számára nem maradt hely a szatmárnémeti bölcsődékben. Mivel a SPAS bővíti a helyek számát, hamarosan ezek a gyermekek is járhatnak bölcsődébe.

Szatmárnémetiben összesen négy bölcsőde működik. Ezekbe az intézményekbe jelenleg összesen 160 három év alatti gyermek jár. Ahogyan arra Doina Vasut, a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) igazgatónője is rámutatott, miután lejár az anyák két éves szülési szabadsága, vissza kell menniük dolgozni, sokszor nincs kire bízzák a kicsit. Elég kevés bölcsődei hely van, emiatt sok anya már az év elején beíratta gyermekét.

Idő közben a Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó „Prichindel" szociális napközi átkerült a SPAS alárendeltségébe, mivel a megye önkormányzata nem tudta finanszírozni annak működtetését. A tervek szerint, a Prichindel szociális bölcsődében összesen 40 helyet fognak létrehozni, melyből 30-at szociálisan nehéz helyzetben élők számára. Ezeket a helyeket az önkormányzat fogja finanszírozni.

A Tisa sétányon lévő ingatlanban működő „Tara Minunilor" bölcsődében egy új csoport létrehozását kérvényezte a SPAS. Az új csoportban 20 új hely lesz biztosítva. Már értesítették azokat a szülőket, akik gyermeke számára nem maradt hely, hogy október 15-dike után nekik is lesz hova beíratniuk a kicsiket.

Az új bölcsődei helyek létrehozásával hamarosan minden gyermeket el tudnak helyezni akinek kérték a beíratását. Összesen 30 kérvénynek nem tudtak eleget tenni. A szociális helyekre íratott gyermekek esetében szociális kivizsgálást fognak tartani - tette hozzá Vasut.


Sok gyermeket már az év elején beíratak bölcsődébe
Sok gyermeket már az év elején beírattak bölcsődébe


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: