2011-08-08 16:07:50• hírek • Szatmar.ro

A lányok is elkezdték

Majdnem egy hónappal a fiúk után, hétfő délben a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata is megkezdte a felkészülést a 2011-2012-es szezonra. A keret találkozásánál tízen vettek részt, de csak kilencen kezdték meg az edzéseket, hárman pedig hiányoztak - indokoltan.

A lányokat Kereskényi Gábor, a VSK igazgtaótanácsának elnöke, Fógel László klubelnök és Muresan Florin szakosztályvezető köszöntötték. Az első laza edzésen Amra Mehmedic, Claudia Pop, Anne Marie Parau, Orosz Andreea, Monica Urse-Ivan, Rada Giurgiu, Mészáros Izabella, Szmutku Renáta és Nagy Anita vett részt, míg a térdszalag-és porckorong-műtéten átesett Mészáros Anita egyelőre csak a pálya széléről nézheti a társakat.

Nem volt jelen a hétfőn Andrea Walker és Allan Starr, akik jelenleg még az amerikai pontvadászatban szerepelnek és szeptember első nagyjaiban várhatóak csak, valamint Oana Baluta, aki a Nagyváradon zajló U18-as A csoportos Európa-bajnoki selejtezőn vesz részt a román válogatottal. Ő azonban a hét végén már csatlakozhat a csapathoz.



A következő pontvadászat első mérkőzésére október 1-2.-án kerül, a lányoknak tehát majd két hónapjuk van a felkészülésre. Ebből az első hetet idehaza az Olimpia stadionban valamint edzőteremben töltik erőnléti edzésekkel, majd Szebenjuharosba utaznak edzőtáborba. Augusztus utolsó hétvégéjén a Temesvár ellen játssza első felkészülési mérkőzését a gárda hazai pályán, majd szeptember elején kilátásban van egy boszniai torna. Ezt Mehmedic egyik korábbi csapattársa emlékére rendezik, ám a VSK részvétele még kérdéses.

Az első tétmérkőzésig mellesleg nem kell októberig várni, mivel a Román Kupa első fordulójában a VSK már szeptember 16.-án vendégül látja a Craiovát, a visszavágóra pedig négy nap múlva kerül sor. Az esetleges továbbjutás esetén a Popék a Targoviste és a Gyulafehérvár páros továbbjutójával mérkőzik meg a Final Four-ba jutásért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: