2013-03-04 16:27:40• hírek • Póti Orsolya

Ketten is bizonyíthatnak a földrajz tantárgyverseny országos szakaszán

Március 2-án, szombaton került sor a földrajz tantárgyverseny megyei szakaszára az Avram Iancu Gimnáziumban. Kerekes Anna és Bíró Ábel, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai kiváló eredményekkel büszkélkedhetnek.

Kerekes Anna immár harmadik alkalommal szerepelt eredményesen a földrajz tantárgyverseny megyei szakaszán, és minden egyes alkalommal az országos döntőre továbbjutók között szerepelt. Az elmúlt évek országos versenyein is kiválóan teljesített, olyannyira, hogy kevesen múlott az, hogy a nemzetközi döntőn képviselje országunkat.

A március 2-án megrendezett megyei szakaszon országos szintén ő érte el a legnagyobb pontszámot, így nem is csoda, hogy részt vesz az április 1-7. között Bákóban megrendezésre kerülő országos döntőn . A XI. osztályos diáklány szerint a tételsor nem volt túl nehéz, főként a versenyzők kreativitására és a gyakorlatiasságára voltak kíváncsiak a szervezők. Anna célja, hogy eljusson a földrajz tantárgyverseny nemzetközi döntőjére, amely idén Japánban kerül megrendezésre és egy külön kihívásnak számít, hiszen angol nyelven zajlik.

Annán kívül első helyezést ért el a IX. osztályos Bíró Ábel is, aki első alkalommal vett részt a versenyen. Ábel a Szatmár.ro-nak elmondta: a feladatlap készítői főként az elméleti részre fektették a hangsúlyt, de figyelembe vették a kreativitást is.

Egyébként minden Kölcseys diák jól szerepelt a földrajz verseny megyei szakaszán, hiszen a IX. osztályos diákok kategóriájában Darabán Bettina II. és Boér Blanka III. helyezést ért el, a tizedikes Buchmüller Ingrid III. lett és a XI. osztályos Vajda Zsolt II. díjat kapott.

A diákok Tar István földrajztanár segítéségével készültek fel a versenyre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: