2013-08-05 18:21:55• hírek • Kocsis Zoltán

Ketten írtak 10-est a címzetességről döntő vizsgán

Augusztus 5-én, hétfőn tette közzé a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a címzetes állásokért folyó írásos vizsgák eredményeit. A megyében a vizsgázók 77,77% érte el a szükséges 7-es jegyet, tíz tanárt viszont kizártak.

Tíz vizsgadolgozaton találtak ugyanis a javítók megkülönböztető jegyeket, ezeket a dolgozatokat azonnal érvénytelenítették. Az fennmaradt 549 dolgozat közül 122 nem ért még ötöst sem, míg 179-en kaptak 5-7 közötti jegyet. A szükséges 7-es fölötti értékelést 248-an érték el, míg tökéletes dolgozatot ketten nyújtottak be: Cadar Angela és Mellán Péter Miklós - előbbi történelemből, utóbbi biológiából.

A hetes jegy fölött teljesítők választhatnak majd a címzetes állások közül - minél magasabb jegyet kapott valaki, annál korábban választhat. Valamennyi tantárgyat figyelembe véve Szatmár megyében összesen 131 címzetes hely, 323 nem címzetes, de teljes katedrát jelentő állás valamint 322 nem címzetes, nem teljes katedrát jelentő poszt van.

Ahhoz, hogy valakinek teljes katedrája legyen, annak heti legkevesebb 18 órát kell tanítania. Nem címzetes egy hely, ha fenn van tartva valakinek (például gyesen van a tanár) vagy komoly esély mutatkozik arra, hogy négy éven belül megszűnjön, magyarázta el a különbségeket Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes.

Akik elégedetlenek a kapott jegyükkel, azok augusztus 5-én, hétfőn este 21.00 óráig nyújthatják be óvásukat, illetve másnap, kedden 8.00 és 15.00 órák között. A végleges eredményeket augusztus 8-án, csütörtökön teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: