2013-04-21 10:57:55• hírek • MTI

Ketten felelősek a robbantásért

Tamerlan Carnajev
Tamerlan Carnajev

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a bostoni kettős robbantás gyanúsítottjai egyedül cselekedtek - jelentette ki a CNN-nek szombaton Edward Deveau, Watertown rendőrfőnöke.

Watertown Boston egyik elővárosa, ahol helyi idő szerint péntek este a hatóságok őrizetbe vették a súlyosan sebesült 19 éves Dzsohar Carnajevet, a két feltételezett elkövető egyikét. Bátyja, a 26 éves Tamerlan Carnajev péntekre virradóra belehalt a rendőrökkel vívott tűzharc során szerzett sebeibe.
"Annak alapján, amit most tudok, ezek ketten együtt, de egyedül cselekedtek" - nyilatkozott Deveau, aki szerint valóban a tetteseket fogták el.

A rendőrtiszt a testvérpár fegyvereiről elmondta, hogy legalább hat pokolgép, kézifegyverek, valamint két házilag fabrikált kézigránát volt a birtokukban, amikor péntekre virradóan összecsaptak a rendőrökkel.
A pokolgépek közül három robbant fel, s különösen nagy detonációt okozott egy kuktafazék, hasonló azokhoz, amelyeket a maratoni futóversenyen elkövetett merényletben is használtak. A tűzpárbajban 5-10 perc alatt több mint 200 lövés dördült el - mondta el Deveau.

Az ügy egyik mellékszála, hogy a brit bulvárlapjai által alkalmazott törvénytelen eszközök miatt magát kínos helyzetbe manőverező Rupert Murdoch sajtómágnás az Egyesült Államokban is bírálatok kereszttüzébe került, mert a tulajdonában lévő New York Post csütörtökön két olyan férfi fotóját közölte a címlapján feltételezett gyanúsítottként, akiknek nem volt közük a robbantáshoz.

Murdoch azzal védekezett, hogy ő csak azokat a fotókat publikáltatta, amelyeket az FBI is köröztetett, és amikor közzétették a hivatalos gyanúsítottakról készült felvételeket, visszavonatta a képeket. Bírálói felhívták a figyelmet arra, hogy az utcára került újságban kinyomtatott képeket visszavonatni lehetetlen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: