2017-07-25 22:45:54• hírek • Kocsis Zoltán

Kétszer is egyenlített a FCSB – előny a Plzennél

Akárcsak tavaly ilyenkor, most is döntetlennel kezdte a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörét a FCSB csapata egy cseh ellenfél, akkor a Sparta Prága ellen. A különbség, hogy akkor Prágában játszották a találkozót, most pedig a Viktoria Plzen Bukarestben ért el értékes 2-2-es döntetlent. Márpedig az elmúlt 15 évben amikor a Steaua elbukott párharcot az egyenes kieséses szakaszban, akkor mindig hazai pályán játszotta az első meccset!

Érdekes találkozó volt a Plzen elleni, mert bár viszonylag sok gól esett és fordulatban sem szűkölködött a mérkőzés, igazán sok helyzetet nem láthattak a nézők. Az első félidőben gyakorlatilag az első helyzetből vezetést szereztek a csehek, miután a 23. percben Michal Krmencik lebírkózta Ionut Lariet és a rövid alsó sarokba bombázott. A hazaiak elsősorban pontrúgások után tudtak némi veszélyt kialakítani a cseh kapu előtt, Constantin Budescu is szabadrúgásból egyenlített a 37. percben. A játékrész hajrájában Florin Nitának és Petr Bolaknak is akadt némi dolga a kapuban, a félidőt Denis Alibec távoli bombája zárta.

A szünet után nyolc percre volt szükségük a vendégeknek az újabb gólhoz, Daniel Kolar lapos lövését Nita csak középre tudta ütni, pontosan Jan Kopic elé, aki nem is hibázott. Ezúttal csak nyolc percre volt szüksége a FCSB-nek az újabb egyenlítéshez, Marko Momcsilovics baloldali beadása után Teixeira fejelt szép csukamozdulattal a kapuba.

Néhány perccel a gólt követően aztán jött a rossz hír: a támadások motorját, Budescut le kellett cserélni sérülés miatt. Egyelőre kérdéses, hogy tudja-e majd vállalni a játékot egy hét múlva Plzenben. Ennél fontosabb kérdés azonban, hogy tud-e a FCSB veszélyes lenni Budescu nélkül. Ha nem, akkor búcsúzhat a BL-álmoktól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: