2010-02-18 00:47:16• hírek • Szatmar.ro

Kétszer 2-1, minden nyitott maradt

Hatalmas lesgóllal nyert a szenvedő Bayern, Fabianski kapus miatt kapott ki az Arsenal.

Szerdán lejátszották a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek újabb két meccsét, amelyeken egyaránt 2-1-es hazai győzelem született. A Bayern München, bár nem volt meggyőző a játéka, legyőzte a Fiorentinát, míg a Porto váratlan helyről kapott segítséget: az Arsenal kapujából!

A bajnoki formákat figyelembe véve szinte mindenki úgy gondolta, hogy a Bayernek nem okoz majd komolyabb gondot a Fiorentina, ehhez képest az Allianz Arena közönsége már korai füttyel adta csapata tudtára, nem tetszik nekik az olaszok kezdeti fölénye, amikor bizony Gobbi, Jovetics majd Gilardino is zavart okozott. A bajorok jó negyed óra elteltével kezdtek magukhoz térni, ám nem tudtak mit kezdeni a rendkívül szervezetten védekező toszkánokkal. Már csak azért sem ment a hazaiak támadójátéka, mert az igen minimalista eszközökkel operált: Robben vagy Ribery oldja meg, volt a jelszavuk. Bár az első komoly lövést Ribery adta le, inkább Robben volt elemében, az a kevés veszély, ami a játékot uraló németek játékában volt, az ő nevéhez fűződött. A félidő utolsó percében ő is szerezte meg a vezetést, igen fura körülmények között: bár Gomez a hálóba talált, a játékvezető büntetőt ítélt a Bayern javára Ribery fellökéséért, Robben pedig nem hibázott.

A szünet után nem sokáig élvezhették előnyüket a bajorok, mivel egy szöglet után szerencsésen Kröldrup elé került a laszti, a dán védő pedig közelről kiegyenlített. Növelte ekkor a sebességet a Bayern, de támadójátékában sok volt a kapkodás és a hiba, így nem nagyon jutottak Frey kapuja elé. Némileg változott a helyzet Olic és Klose beállása, na meg Gobbi kiállítása után. Az olasz védő mellesleg Robben letaglózásáért mehetett zuhanyozni. A fáradhatatlan Robben, na meg a két friss játékos igen komoly gondokat okoztak az olasz kapu előtt, ám a gól jó sokáig váratott magára. Mígnem a 89. percben Robben bombáját Frey csak kiütni tudta, Olic visszafejelt középre, ahonnan Klose „becsukázta" az üres kapuba. Apró szépséghiba, hogy a német csatár jókora lesen állt!

Bár azt nem lehet letagadni, hogy a Bayern rászolgált a győzelemre, játéka ugyanakkor hatalmas csalódás volt: ugyanaz a görcsös, kiismerhető futball, ami az ősszel jellemezte őket. A Fiorentina csak védekezni ment Münchenbe, pedig egy bátrabb játékkal megfoghatta volna a hazaiakat. A szerzett góljuk azonban még sokat érhet Firenzében.


Nehezen nyert a Bayern fotó: fcbayern.t-home.de
Nehezen nyert a Bayern fotó: fcbayern.t-home.de


A másik találkozón az Arsenal szurkolói rémülten olvashatták a meccsnap reggelén, hogy a védő Gallas és a kapus Almunia kidőlt a sorból és nem lehet ott Portóban a pályán. Mint később kiderült, utóbbi hiánya döntőnek bizonyult.

A találkozó remek iramban kezdődött, főleg a hazaiak voltak veszélyesek, de az angolok sem csak a védekezéssel foglalkoztak. Az első gól gyorsan jött, ám ehhez kellett Fabianski (csere)kapus hatalmas hibája is: Varela adott be középre, a lengyel portás pedig egyszerűen beütötte a labdát a kapuba. Sokáig nem örülhettek azonban a portugálok, mivel hét perccel később egy szöglet után Rosicky fejelte vissza a labdát, ahonnan Campbell a hálóba talált. A folytatásban is maradt az magas iram, helyzetekben sem volt hiány, a hazaiak részéről Hulk és Micael, a vendégektől Rosicky és Bendtner veszélyeztetett.

A szünet után sem vettek vissza a csapatok és a londoniak bánatára Fabianski sem: az 51. percben Campbell passzát ölelte magához, a játékvezető pedig szabadrúgást ítélt. Fabianski odadobta a labdát Micaelnek, aki gyorsan kapcsolt, földre tette a játékszert, majd Falcaóhoz passzolt, aki csodálkozó angol védők között a hálóba passzolt.

A gól után a Porto visszavett, átengedte a területet és a kontrákra rendezkedett be, míg az Arsenal egyre nagyobb fölénybe került, de nem tudott mit kezdeni a portugálok védelmével, így több gól nem esett.

Bár az egy gólos hátrány egyáltalán tűnik ledolgozhatatlannak, egy valamit érdemes megjegyezni: a Porto még soha nem esett ki a BL-ből hazai győzelem után!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: