2012-11-16 18:06:43• hírek • Szatmar.ro

Kétszázhetvenöt céget díjaz a Kereskedelmi Kamara

Több, mint kilencezer Szatmár megyei cég éves mérlegének áttekintése után 275 vállalkozást díjazott péntek késő délután a Szatmár Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara.

Amint azt az elmúlt években megszokhattuk, a Kereskedelmi Kamara idén is díjazza a legjobban teljesítő Szatmár megyei cégeket. Az Üzletemberek Bálja gálára péntek késő délután került sor és összesen 275 cég részesült elismerésben. Ennél viszont jóval nagyobb volt azon vállalkozások száma, amelyek 2011-es évi gazdasági tevékenységét a pénzügyminisztérium adatai alapján mérlegelte a kamara.

Daniela Culic, a Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara elnöke a Szatmár.ro érdeklődésére elmondta, hogy összesen 9484 mérleget tekintettek át. Közülük 6368 cég havi átlagmérlege nem zéró, ami magyarán azt jelenti, hogy a tavalyi esztendőben 3116 olyan cég volt a megyében, amely semmilyen tevékenységet nem folytatott. Azon cégek száma, amelyek havi mérlege több, mint ezer lej, meghaladja az 5700-at - közülük 1774-et vettek figyelembe a kamara szakemberei és 1070-et rangsoroltak is.

A rangsorolt cégeket kategorizálták tevékenységi köreik és méretük szerint: külön díjat hirdettek a kis, a közép és a nagy vállalkozások számára. Figyelembe vették többek között a 2011-ben elért nettó árbevételt, az elért profitot, a rendelkezésre álló humán erőforrás felhasználásának hatékonysága.

Üzletemberek bálja Szatmárnémetiben

Mindezeket figyelembe véve a kamara összesen 275 első helyezett céget díjaz. Közülük azonban két céget emelt ki Culic: a Contitech érte el a legnagyobb profitot és a legnagyobb növekedést tavaly, míg az Electrolux különdíjat kap azért, mert (figyelem) ő az egyedüli cég Szatmár megyében, amely 1990 óta folyamatosan működik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: