2012-07-23 18:21:17• hírek • Kocsis Zoltán

A megyei tanács 900.000 lejt fizet az Olimpiának

További 250.000 lejjel emeli a Szatmár Megyei Tanács (MT) az Olimpia labdarúgócsapatának támogatását az idei naptári évben - döntött a testület a hétfői, rendes havi ülésén. Ezzel összesen 900.000 lejre emelkedik az az összeg, amit az MT 2012-ben a klub működtetésére fordít.

A tervezet megszavazása nem ment zökkenőmentesen, a PDL-frakció két tagja, Radu Giurca és Alexandru Panea ugyanis kifogásolta az USL által előterjesztett javaslatot. Giurca szerint az MT-nek a jövőben csökkentenie kellene az ilyen irányú befektetéseit és inkább arra kellene törekednie, hogy tőkeerős szponzorokat tudjanak a klubhoz csábítani. Frakciótársa szerint ebből a pénzből inkább a többi, kevésbé ismert, ám jóval sikeresebb sportágakat lehetne támogatni. Példaként a Vointa asztalitenisz klubot hozta fel, amely hosszú évek óta a román élvonalbeli bajnokságban szerepel, folyamatos anyagi nehézségek közepette.

Válaszul Pintér József USL-és tanácsos felhívta a figyelmet, hogy az Olimpia célja az, hogy sportolási, fejlődési és kifutási lehetőséget biztosítson a szatmári fiataloknak az Európában legnagyobb közönséget megmozgató sportágban.

Végezetül a tanács egyhangúlag megszavazta a tervezetet, aminek következtében további 250.000 lejjel növelik a klub költségvetését. A tervek szerint hasonló összeggel emelik majd a büdzsét a tavaszi szezonban is.

Az MT mellett Szatmárnémeti is támogatja az Olimpiát, ám kizárólag az utánpótlás-nevelést. Erre a célra 150.000 lejes támogatást hagyott jóvá a városi tanács februárban.

Ami a szponzorokat illeti, egy jelentősebb és néhány kisebb támogató hozzájárulása csak csepp abban a bizonyos tengerben.

Az Olimpia csapata közben gőzerővel készül a következő szezonra - ám továbbra sem lehet tudni, hogy melyik osztályban folytathatják a szereplést. Mindenesetre a szombati, a Bihar FC otthonában elszenvedett 2-0-ás vereség után Csík Tibor vezetőedző elmondta: sem a keret erősségét, sem az infrastrukturális hátteret tekintve nem reális cél a második osztály. Előző esetben a távozott játékosok nem megfelelő pótlását, utóbbiban elsősorban egy edzőpálya hiányát nevezte meg.

A hétvégén a sárga-kékek Nyírbátorba utaznak, ahol szombaton két 2x30 perces meccset vívnak a Nyírbátorral és a Várda SE csapatával, vasárnap pedig a torna helyosztóján lépnek pályára - ez a találkozó már 2x45 percig tart majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: