2016-03-20 08:29:54• hírek • Szatmár.ro

Kétszázan tekertek a Föld Órája alkalmából szervezett Critical Mass-on

Versenybicajosok, hegyi kerékpárosok, sőt futóbiciklis gyerekek is részt vettek a szombaton megrendezett felvonuláson, amelyet a Pro Racers Sportegyesület és az Erdélyi Kárpát Egyesület szervezett a Föld Órája alkalmából. Bár az időjárás nem volt ideális, így is kétszázan mentek végig a rendőrség által csúnyán lerövidített távon.

Az autózás egészséges és környezetkímélő alternatívája a kerékpározás, erre hívták fel a figyelmet szombaton azok, akik részt vettek a Critical Mass biciklis felvonuláson. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, hobbikerékpárosok és versenyeken is gyakran feltűnők tekertek együtt, dacolva a hideg széllel.

A szervezők eredetileg a régi városközpontból indulva haladtak volna a Kazinczy (Stefan cel Mare) utcán keresztül egészen az Ócskasorig, majd a Magyar (Rodnei), Teleki (Avram Iancu) utcákon és a Sugárúton jutottak volna vissza a régi városközpontba, ahonnan az új központ felé indultak volna tovább, majd a Transilvaniei sugárúton és a Petőfi Sándor utcán át jutottak volna vissza a kiindulási pontba.

A rendőrség azonban alaposan keresztül húzta a számításokat: mivel a Rodnei utcában dolgoznak, úgy gondolták, hogy ott nagy forgalmi dugót okozna a bicajos felvonulás, illetve nem tudták volna megfelelően biztosítani a résztvevők testi épségét, ezért csak egy rövidebb útvonalat engedélyeztek. A régi városközpontban megtett kört követően a kerékpárosok a Püspöki Palota előtt haladtak el, majd a Transilvania sugárúton és a Petőfi utcán át jutottak vissza a régi főtérre.

Nem maradt el a szokásos kerékpáremelés sem: a résztvevők egy része visszatért az új főtérre, hogy ott a hagyományokhoz híven a járművet a fejük felé emelve koronázzák meg a rendezvényt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: