2019-02-08 09:41:39• hírek • Bede Emőke

Kétszáz eperszedőt várnak Spanyolországba

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség ismét kifüggesztette azon külföldi állások összesített listáját, melyek betöltésére szívesen várják a romániai állampolgárokat is.

A beszámoló szerint a legtöbb szabad munkahelyet a spanyolországi kertgazdálkodás területén jegyzik. Az előző évekhez hasonlóan most is eperszedőkből van a legnagyobb hiány, nem kevesebb mint kétszáz betakarítót keresnek a távoli országban. Ugyanakkor tárt karokkal várnak négy technikust is, kiknek feladata a szélturbinák kezelésében áll. Spanyolország szomszédja, Portugália is nagy örömmel fogadja a kertgazdaságban dolgozókat, egészen pontosan 200 személynek tudnának állást biztosítani.
 

Nagy-Britannia 160 betöltendő állásról számolt be, de ezek közül csak 100 található a mezőgazdaságban, 50 helyre ugyanis idősgondozókat keresnek, illetve szükség volna 10 betegápolóra is. Hollandiában is hasonlóan színes a szabad munkahelyek palettája, 85 helyre üvegházi alkalmazottakat várnak, 25 személy élelmiszerüzemekben kaphatna helyet, 20-an pedig a virágiparban. 10 személyt várnak kertészetekbe, illetve 1 menedzserasszisztens is kerestetik.
 

Ezekben az országokban van igény a legtöbb munkavállalóra, de Németország is tudna állást biztosítani 71 személy számára, Írország 55-nek, Svédország 24-nek, Dánia 50-nek, Finnország 16-nak, Norvégia 14-nek, Málta és Szlovákia 12-nek, Magyarország pedig 5 személynek. Természetesen ezek csak azok a szabad helyek, melyeket az egyes munkáltatók kommunikáltak az ebben illetékes hatóságok felé. Akit érdekelnek a további szabad állások és az ezzel kapcsolatos információk, keresse fel bátran az EURES honlapját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: