2013-10-30 19:45:02• hírek • Szatmár.ro

Kétszáz birkózó lép szőnyegre Erdődön

Nagyszabású birkózó-versenyt rendeznek a hétvégén Erdődön.

Erdődön rendezik meg a hétvégén a 16 éven aluli birkózók országos bajnokságának döntő tornáját. Ennek köszönhetően az ország minden szegletéből érkeznek majd sportolók a Szatmár megyei kisvárosba.

Pontos számot ugyan még nem lehet tudni, de Románia legfontosabb birkózóklubjai itt lesznek, ami több mint 30 sportklubot jelent. A megmérettetésen természetesen szatmári sportolók is harcba szállnak az érmekért, őket Tudor Barbul, a Szatmárnémeti Sportklub/Erdődi Cetate edzője illetve Szabó Ferenc edző készítik fel.

- Több dobogós helyet is várunk, én 3-4 bajnoki címre is számítok, de ebben a korosztályban még eléggé kiszámíthatatlanok a történések. Az ellenfeleket ismerjük, a legnagyobb riválisok a bukaresti és moldovai klubok, valamint a konstancai és tulceai egyesületek, de számos klubnál akadnak ígéretes tehetségek - mondja Barbul.

A nyilatkozó tréner szerint Marius és Danut Bulgar, Sabinel Lobont, Berei Lénárd, Andrei Buzila és Andrei Romaniuc éremesélyesek, de bármikor szerezhet meglepetést más szatmári sportoló is.

A versenyen szőnyegre lépő szatmáriak: Marius Bulgar, Marian Zaha (mindkettő 32 kg), Marian Piscorean (35 kg), Andrei Romaniuc, Nicolae Ziman (mindkettő 38 kg), Catalin Danga, Andrei Buzila (mindkettő 42 kg) Sabinel Lobont, Andrei Barbul (47 kg), Peck Péter (53 kg), Pénzes Patrick (59 kg), Danut Bulgăr (66 kg), Andrei Ghiran, Gerhard Ditic (85 kg), Berei Lénárd, Szuróka Norbert (100 kg).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: