2018-04-17 07:13:27• hírek • Bede Emőke

Kétszáz alkalmazottat tesz utcára a kanapégyár

Szatmárnémeti életében szinte példátlan elbocsátásra kerül sor az egyik szatmári kanapégyárnál: a cég kétszáz alkalmazottat bocsát el.

Hogy valami nincs rendben a cég körül, azt eddig is sejteni lehetett, ugyanis az itt dolgozók már több alkalommal is beszüntették a munkát, mivel nem kapták meg időben a fizetésüket. Most azonban az is kiderült, hogy mintegy 200 alkalmazottól válik meg a cég, erről pedig már a Megyei Munkaerő-ügynökséget is értesítették.
 

Simona Dersidan, az ügynökség vezetője a sajtó megkeresésére elárulta, a GP Sofa képviselőivel már többször asztalhoz ültek, hogy közösen keressenek megoldást. Dersidan arra kérte a kanapégyár vezetőségét, lehetőségeik szerint segítsék a kirúgott embereket, hogy azok minél hamarabb új munkahelyre találjanak. A Megyei Munkaerő-ügynökség emellett a szabad állásokról is tájékoztatta az érintetteket, illetve arra buzdította őket, vegyenek részt az április 20-i állásbörzén. Úgy tudni, a kanapégyár tetemes tartozásokat halmozott fel az utóbbi időben, ezért kell megválniuk a munkaerő jelentős részétől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: