2020-04-27 09:57:40• hírek • Bede Emőke

Kétszáz alá esett az otthoni karanténban levők száma

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal hétfő délelőtt közölte, tovább csökkent a karanténközpontokbak és a lakhelyi elkülönítésben levők száma.

Az idézett forrás szerint jelenleg mintegy 229 főt tartanak intézményes karanténban, további 185 személy pedig az otthon kényelmében tölti le a számára kijelölt két hetes pihenőt. Szatmár megyében a betegség felbukkanása óta összesen 55 főnél igazolták a fertőzést, de a beszámolóból kiderül, hogy immár 23-ra nőtt azon személyek száma, akiket az orvosok gyógyultnak nyilvánítottak. Kiemelendő továbbá, hogy újabb, Covid-19-hez köthető elhalálozásokat nem jelentettek, így megyénkben továbbra is 6 páciens halála hozható összefüggésbe a koronavírus-fertőzéssel.


A kormánybiztosi hivatal arról is tájékoztat, hogy az elmúlt 24 órában 202 személy lépett a petei határátkelőnél Szatmár megye területére. 35 ingázó munkavállalót és 163 teherautósofőrt még a helyszínen kivizsgálásnak vetettek alá a közegészségügyi igazgatóság munkatársai. Mivel egyiküknél sem fedeztek fel a koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket, ezért mindannyian folytathatták útjukat. Csanálosnál csak 3 személy lépte át az országhatárt, számukra a DSP munkatársai a lakhelyi elkülönítést irányozták elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: