2014-04-09 19:24:32• hírek • Kocsis Zoltán

Kétszámjegyű eredményre számít a Népi Mozgalom

A vasárnapi ünnepélyes ceremóniát követően Laura Bota szerdán sajtótájékoztatón is bejelentette: ő lesz a Népi Mozgalom Pártjának képviselőjelöltje a május 25-én esedékes időközi részleges parlamenti választáson. Az eseményen Sebastian Lazaroiu arra kérte a választókat: ne szavazzanak olyan személyekre, akik ellen igazságügyi eljárás van folyamatban.

„Nehéz csatára, durva háborúra és csúnya küzdelemre számítok, de fel vagyok készülve. Sőt, minél nehezebbnek tűnik a feladat, annál jobban motivál", jelentette Bota, a PMP szatmári szervezetének elnöke. Bota céljai között említette a választók a romániai poltikusokba vetett bizalmának visszaállítását, a fiatalok megszólítását és érdekeik kiemelt képviseletét, valamint az egészségügyi rendszer reformját. „Kampányom az embereknek szól majd az emberek részvételével. Pártunk célja, hogy kétszámjegyű eredményt érjünk el az európai parlamenti választásokon, valamint, hogy első képviselőink bejussanak a törvényhozásba", fogalmazott Bota.

A sajtótájékoztatón részt vett Nicolae Ciorba, a párt alelnöke is, aki az országos PMP teljes támogatásáról biztosította Botát. Sebastian Lazaroiu, a Népi Mozgalom Alapítvány alapítótagja kiemelte Bota elmúlt nyolc hónapban elért eredményeit, mondván: a PMP szatmári szervezete az elsők között van országos viszonylatban. A politológus kifejtette, hogy a kormány ismét megszegte az ország törvényeit, hisz a részleges parlamenti választásokat már régen meg kellett volna tartania. „A Ponta kormány óriási csőd minden vonalon!", jelentette ki Lazaroiu. Emil Boc kormányának egykori munkaügyi minisztere emlékeztetett arra, hogy a Ponta kormány deklarált prioritásai közé tartozott az alkotmány módosítása, az ország közigazgatási átszervezése. „Mindebből két év után sem láthatunk semmit. Elmaradt a tanügy, az egészségügy reformja és általánosságban véve minden reform. Mit kaptunk helyette? Csak új és fölösleges adókat", mondta Lazaroiu. „Ezek az adók csak arra kellettek, hogy az így szerzett bevétellel be tudják tömni azokat a költségvetési réseket, amelyeket a PSD csaló klientúrája okozott. Ennek ellenére 9 milliárd lejjel kevesebb adót szedtek be, mint ahogy tervezték", mondta a politikus.

Lazaroiu szerint pozitív jel viszont, hogy az igazságszolgáltatás megőrizte függetlenségét. Ezzel kapcsolatban felszólította a választókat: legalább azt a minimális elvárást támasszák jelöltjeik elé, hogy ne legyenek igazságügyi problémáik. „Arra kérek mindenkit, ne szavazzon olyan jelöltre, aki ellen büntetőjogi eljárás van folyamatban. Ezt nem csak a többi párt, de a PMP szavazóinak is mondom".

Az EP-választással kapcsolatban Lazaroiu elmondta: alacsony, 30% körüli részvételi arányra és erős RMDSZ-szereplésre számít. „A magyar választókat mindig is könnyebb volt mobilizálni, így szerintem az RMDSZ 10% körüli eredményre számíthat", fejtette ki a korábbi tárcavezető.

Lazaroiu beszélt az ősszel esedékes köztársasági elnök-választásról is, amelynek tétje szerinte az, hogy az emberek hagyják-e még a PSD-ét két évig tétlenkedni, vagy egy erős jobboldali elnökkel megpróbálnak visszatérni azokhoz a reformokhoz, amelyek 2012 előtt elindultak, majd hirtelen megállították őket.

„Keresztül akarom húzni Ponta úr terveit! Ponta úr nem kaphat még egy odaadó katonát Szatmárról! Személyemben egy újabb ellenséget nyer majd. A szatmáriak szemléletváltást akarnak, a PMP és én pedig pontosan azt képviselem", zárta a sajtótájékoztatót harciasan Bota.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: